| Vergeten? | Registreer

Artikel: Spannend seizoen in Italiaanse Serie A ondanks omkoping

24 augustus 2012 12:30 | Bron: Voetbalinfo
 

Juventus slaagde erin om vorig seizoen geschiedenis te schrijven in de SerieA. Onder leiding van Antonio Conte wist de Oude Dame een heel seizoen lang ongeslagen te blijven. Daar bovenop wist de ploeg ook nog eens de Scudetto te winnen. Lukt het de Bianconeri om ook komend seizoen weer het voortouw te nemen, of zullen de Milanese clubs weer gaan domineren? Het belooft in elk geval een spannend seizoen in de Serie A te gaan worden.

Kampioenskandidaten
Vanzelfsprekend zijn er in Italië drie of vier ploegen die voor de titel kunnen strijden. Traditieclubs Juventus, AC Milan en Internazionale zijn van oudsher vrijwel altijd betrokken bij de strijd om de prijzen, AS Roma komt daar als vierde ploeg vaak bij. De Romeinen kenden vorig seizoen een matig jaar, dus is de vraag hoe zij daar op reageren. Datzelfde geldt voor Inter, dat met haar jonge coach ook weer zal proberen aan te haken. Bij kampioen Juventus is het bovendien afwachten hoe de ploeg reageert op de druk van de behaalde titel en de schorsing van succestrainer Antonio Conte. Hij is tien maanden geschorst vanwege zijn betrokkenheid bij een omkoopschandaal, waardoor hij tijdens wedstrijddagen niet meer bij de ploeg mag komen.

De strijd om Europa
Lazio Roma, Napoli, Udinese slaagden erin om vorig seizoen de drie plekken in de Europa League te pakken en lijken ook komend seizoen de voornaamste kandidaten te zijn die strijden voor de plekken vier tot en met zes. Verrassingen binnen deze groep clubs zouden we moeten zoeken bij een Fiorentina, Parma of Palermo. Drie ploegen die de potentie hebben om meer te laten zien dan ze de voorbije jaren hebben gedaan. Vlak bovendien Sampdoria niet uit. Net gepromoveerd, maar nog altijd een sterke selectie die zomaar eens mee kan draaien in de top tien.

Nieuwkomers
Pescara, Torino en Sampdoria komen dit jaar over vanuit de Serie B. Pescara wist zich tot kampioen te kronen en die ploeg mag op zijn minst opvallend genoemd worden. In 2009 werd die club namelijk failliet verklaard en teruggezet naar de Serie C. In drie jaar slaagde de ploeg erin te promoveren naar de Serie A. Torino en Sampdoria zijn beide ploegen die eigenlijk op het hoogste niveau thuishoren. De twee clubs zouden dan ook best kunnen verrassen en de degradatiestrijd verrassend kunnen ontlopen.

Opmerkelijk
Wat opmerkelijk genoemd mag worden is het grootschalige omkoopschandaal die deze zomer het Italiaanse voetbal in haar greep hield. Ruim honderd voetballers en clubofficials zijn opgepakt in verband met matchfixing. De Italiaanse bond deelde diverse straffen uit, waardoor bijvoorbeeld Siena het seizoen moet beginnen met zes minpunten. Toch lijkt deze zomer pas het topje van de ijsberg te zijn geweest in het omkoopschandaal. Het zou goed mogelijk kunnen zijn dat gedurende het seizoen nog veel meer zaken aan het licht komen en diverse clubs nog gestraft zullen worden. Al met al lijkt het een zeer interessant seizoen te worden in de Serie A!

Len Wolters

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!