| Vergeten? | Registreer

Artikel: Anouar Kali staat nu voor de keuze

13 maart 2013 12:00 | Bron: Voetbalinfo
 

Anouar Kali is dit seizoen definitief doorgebroken bij FC Utrecht. De creatieve middenvelder is dit jaar als controleur en opbouwer één van de belangrijke spelers bij de Domstedelingen. Een opvallende ontwikkeling. Vorig jaar wist bijna niemand in Utrecht waarom hij zoveel kansen kreeg terwijl er geen enkele potentie in leek te zitten. Dit jaar bewijst hij het tegendeel. De Nederlandse Marokkaan koos ervoor om zijn aflopende contract met FC Utrecht niet te verlengen en is in de zomer transfervrij. Wat is de ideale volgende stap voor de jonge middenvelder?

In de media worden diverse ploegen gelinkt aan Kali. Onder andere Ajax, F.C. Twente, Anderlecht en Feyenoord zijn al in verband gebracht met de middenvelder. De middenvelder kan hij zo bij elke bovenstaande ploeg instromen.

Bij FC Twente kan hij op de positie van Wout Brama uit de voeten. De middenvelder van FC Twente mist de creativiteit die Kali wel heeft. Wanneer FC Twente onder druk komt te staan, is er op het middenveld niemand die zijn team onder de druk uit kan laten voetballen. Leroy Fer is een speler met veel kracht en loopvermogen en Wout Brama is technisch ook niet sterk genoeg om dit uit te voeren. Met het voetballende vermogen van Kali in plaats van het tikje breed van Brama zie ik dit FC Twente wel weer gaan swingen.

Bij Ajax zou hij op de positie van Poulsen kunnen spelen. Echter begint Poulsen steeds beter zijn draai te vinden en is het de vraag of hij hem uit de basis kan spelen. De Deen is verdedigend wat sterker dan de FC Utrecht speler. Opbouwend zal de Nederlandse Marokkaan een verademing zijn voor de Amsterdamse club. Als Ajax echt domineert zou ik kiezen voor Anouar Kali, voor de echte topwedstrijden zou ik toch kiezen voor de defensieve zekerheid van de Deense controleur.

Een middenveld met Vilhena, Clasie en Kali lijkt mij voetballend misschien wel beste middenveld van Nederland. Vilhena is de meest aanvallende rol van de drie. Clasie zorgt voor het loopvermogen en het nodige gif in de wedstrijd. Kali komt dan de bal ophalen en met het doordekken de druk van de andere twee afhalen. Echter is het ook hier de vraag of dit middenveld stand zou houden als het team onder druk komt te staan.

Anderlecht zou ook een mooie stap kunnen zijn. Als opvolger van Demi de Zeeuw. De huurovereenkomst tussen Spartak Moskou en de Belgen loopt na dit seizoen af. Samen met het grote talent Praet en Biglia zou het een dynamisch middenveld kunnen zijn. De vraag is of Kali kan aarden in de Belgische competitie. De Belgische Jupiler League is toch iets fysieker is dan de Nederlandse Eredivisie.

Uiteindelijk denk ik dat hij voor zijn eigen ontwikkeling eigenlijk nog het best een jaartje in Utrecht kan blijven of naar een Nederlandse (top)club kan gaan. Het buitenland komt nog te vroeg. Hij heeft een mooie toekomst voor zich.

FC Utrecht laat een potentiële topper voor niets de Galgenwaard uitlopen. Een conclusie die hard aankomt bij de Domstedelingen.

Michel van Kooten

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (1)

Reacties
boefmansje Rang: Wereldkampioen| 28-07-2013 13:59 | Reageer

Roda... tja.Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!