| Vergeten? | Registreer

Artikel: De beste spits van Uruguay

14 januari 2011 17:12
 

Momenteel is Edinson Cavani de beste aanvaller van Uruguay. Deze stelling baseer ik op de shows die de aanvaller de laatste weken geeft. Bij zijn club Napoli blijft hij maar scoren en ook bij zijn vorige clubs heeft hij een lekker doelgemiddelde. Mede door zijn doelpunten en assists bezet Napoli de derde plek op de ranglijst van de Serie A.

Met een gemiddelde van 0.75 doelpunt per wedstrijd bij zijn (relatief nieuwe) club Napoli is hij een van de meest scorende spelers uit de Italiaanse competitie. Ook is Cavani een van de concurrenten van bijtkampioen Luis Suarez bij het nationale elftal van Uruguay. Als er op dit moment een interland gespeeld zou worden zou Cavani, samen met Diego Forlan, de aanval vormen. Suarez blijft natuurlijk een geduchte concurrent, maar die heeft nog niet zijn beste vorm. Dit is dus de tijd voor Cavani om zich te bewijzen. Wanneer je Cavani op straat tegenkomt denk je dat je Mario, de lokale pizzabezorger tegen het lijf loopt; lang haar als een theedoek naar achteren gekamd, een neppe glimlach en een beugel. Dat zal wel weer een nieuwe trend zijn in het modeland. Mocht u nu naar de foto van Cavani kijken, stelt u zich dan voor dat hij een zonnebril draagt. Lang donker haar naar achteren, zonnebril, beugel en een duivelse glimlach. Inderdaad, Edinson zou zo bij de plaatselijke Don Corleone naar binnen kunnen stappen voor ‘een klusje’.

Flair

Toch heeft Cavani het goed gedaan en heeft hij dus geen bijbaantje nodig. Met een goed WK en een opmerkelijke transfer achter de rug heeft hij een prima zomer gehad. Opmerkelijk genoeg is hij door Palermo, zijn eigenlijke werkgever, verhuurd aan Napoli. Lijkt een domme actie maar op Sicilie is men natuurlijk ook het verstand niet verloren. Er werd een clausule opgenomen waarin Napoli hem definitief mag overnemen voor maar 16 miljoen euro. Wat een koopje voor Napoli... Mocht Napoli zwichtten voor dit bedrag is dit niet zo’n gek besluit denk ik. Cavani heeft een enorme potentie en als hij zo blijft scoren verdient Napoli zijn transfergeld zo terug.

Ik denk zelfs dat hij uit kan groeien tot een van de beste aanvallers in de historie van Napoli. Cavani is een redelijk complete speler en heeft een echte Uruguayaanse mentaliteit. Ook heeft hij de flair om een echte topper te worden. In zijn eerste wedstrijden bij Napoli maakte hij meteen indruk met een aantal doelpunten. Bij zijn debuut in het duel tegen Elfsborg scoorde hij meteen twee keer (wat kwalificatie voor het Europa-League hoofdtoernooi opleverde). Hij bleef scoren en de teller staat vandaag op 20 doelpunten in 27 wedstrijden voor de Napolitanen. Cavani heeft grote ambitie’s – zoals elke Uruguayaan – en wil kampioen worden van Italie.

Forza Cavani!

Eigenlijk was ik al overtuigd van zijn kwaliteiten, maar na zijn hattrick tegen Juve afgelopen weekend wist ik het zeker: deze nummer 7 van Napoli moet in de gaten worden gehouden. Als een snoek dook hij de bal achter de doelman van Juventus. Dit seizoen verwacht ik minstens 20 goals van Edinson. Laat het publiek nog zeven maal ‘Forza Cavani Alé!’ roepen.

Onbegrijpelijk vinden de Italiaanse critici het dat Palermo hem verhuurd heeft. Als de club van Sicilie hem meteen verkocht had, zouden ze nu al een vervangende spits hebben kunnen aantrekken. Toch is dat makkelijk praten omdat Napoli hem waarschijnlijk in eerste instantie niet wilde kopen. Nu Napoli ook overtuigd is van de kwaliteiten van Cavani, lijkt het een kwestie van tijd tot de 16 miljoen wordt overgemaakt richting Sicilie. Daar gaat natuurlijk eerst wel een deel belasting af, richting Don Berlusconi en de Siciliaanse maffiosi.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (4)

Reacties
boefmansje Rang: Wereldkampioen| 14-01-2011 18:16 | Reageer

Forlan is beter.

Joey de Bruin Rang: Super talent| 14-01-2011 22:34 | Reageer

Ik vind Forlan ook beter. Cavani is minder compleet

Youri Wagenvoord Rang: Waterdrager| 15-01-2011 11:49 | Reageer

Vinden jullie de prestatie's van Forlan momenteel beter, of baseer je dat op zijn WK prestatie's?

Jorn van Krunckelsven Rang: Super talent| 15-01-2011 12:13 | Reageer

Deze jongen gaat het nog ver brengen :-)Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!