| Vergeten? | Registreer

Artikel: David Beckham in de jungle

18 juni 2014 15:02 | Bron: NUsport | Auteur: Benjamin Hagen
 

De aankondiging op de Braziliaanse televisie was veelbelovend. "David Beckham, een van de grootste voetbalidolen van de laatste jaren, de gentleman op voetbalschoenen, wilde Brazilië leren kennen. En dat op een manier die de meeste Brazilianen vreemd is. Op de motor door de Amazone."

Ik telde de dagen af en zette afgelopen zondag vol verwachting de televisie aan. Eindelijk was het zover. Het eerste deel van Beckhams reis was te zien in het programma Fantástico. Het ging geweldig worden, dat kon niet anders. Alleen de beelden bij de aankondiging al.

Beckham die met een bandana om zijn hoofd door de jungle zwoegde, Beckham die in een kano de Amazone bedwong, Beckham die boven een kampvuur zijn maaltje klaarmaakte. De 'mooiboy' van weleer was een ruige avonturier geworden.

Voordat de reis op televisie begon, bouwde Fantástico de spanning op. Een presentatrice van het programma ging bij Beckham langs en ontfutselde hem details over het avontuur dat al achter de rug was. Beckham zei zich herboren te voelen door de reis, die na twee weken was geëindigd bij een indianenstam.

Wat hij het mooiste aan Brazilië had gevonden? Beckham, zonder een moment te twijfelen: "De mensen. Nergens ter wereld zijn de mensen zo sympathiek en vrolijk als in Brazilië."

Pet
Daarna begonnen we. We gingen terug in de tijd, naar de huiskamer van Beckham. Hij klapte een kaart open en toonde zijn vrouw Victoria de route die hij ging afleggen. De voormalig Spice Girl maakte zich zorgen. "En wat doe je met je haar? De luchtvochtigheid..." Beckham had een oplossing: "Ik zet een pet op."

In de volgende scène waren we in Rio de Janeiro. Beckham pikte zijn motor op en maakte een ritje langs het strand. "Als ik een helm opdoe, weet niemand wie ik ben. Dan ben ik vrij en kan ik het echte Brazilië leren kennen."

Met het vliegtuig zetten Beckham en zijn motor al snel koers richting Manaus, hoofdstad van het Amazonegebied. Bij aankomst in het hotel lag er een verrassing voor de oud-voetballer klaar. Brieven van zijn kinderen. "Lieve papa, ik hoop dat je geen angst voor nijlpaarden hebt. Ik mis je en hou van je. Romeo."

Cobra's
Tot mijn grote geluk ging het echte avontuur daarna eindelijk beginnen. Beckham ontmoette zijn gids Conrad. De Braziliaan maakte de Engelsman duidelijk dat hij vooral op moest passen voor cobra's.

Met Conrad stapte Beckham op een boot. Omdat de boot lek was, kreeg de voormalig middenvelder de taak om water weg te scheppen. "Is dit het grootste avontuur van je leven?", vroeg Conrad. "Zonder twijfel", zei Beckham.

Toen Beckham in de volgende scène in het oerwoud aan land ging, zat de eerste aflevering erop. "Volgende week zondag gaat de reis van Beckham verder", hoorde ik de voice-over zeggen.

"Hij gaat kamperen in de jungle, wordt geconfronteerd met modder en heeft een emotionele ontmoeting met leden van een geïsoleerde indianenstam."

Laat het maar snel weer zondag zijn.

Door: NU.nl/Daan Dekker

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!