| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Mikhail Rosheuvel, de koning van de assist

30 december 2011 13:31 | Bron: Sipke
 

Een aantal weken geleden ging het gerucht dat aanvaller Mikhail Rosheuvel de overstap zou maken naar de Eredivisie. Clubs als NAC Breda en sc Heerenveen zouden interesse hebben in de rappe vleugelspeler van Almere City FC. Het is niet vreemd dat Mikhail zijn naam wordt genoemd bij deze verenigingen, want de aanvaller draait tot dusver een goed seizoen. De speler heeft al elf assists op zijn naam staan en scoorde vier maal. VoetbalInfo.nl zocht de speler op en portretteerde hem…

In de F-jes van amateurvereniging Zaanlandia viel de snelle Rosheuvel voor het eerst op. Ajax scout de speler al op jonge leeftijd, maar na een seizoen in Amsterdam was hij al weer klaar. De toen piepjonge Rosheuvel was blijkbaar niet goed genoeg in die tijd. Bij Hellas Sport, ook een amateurvereniging uit Zaandam, werd Mikhail plots opgemerkt door een andere eredivisionist. Alkmaar Zaanstreek, kortweg AZ, ging met de rechtsbuiten aan de haal. "Ik heb alle jeugdelftallen mogen door lopen en heb fijne jaren gekend in de Kaasstad, maar tot een wedstrijd in het belofte-elftal is het nooit gekomen. De toenmalige trainer aldaar zag het niet in mij zitten. Ik was volgens hem niet goed genoeg en daarom mocht ik gaan."

Bij FC Omniworld groeide en bloeide de vleugelspits op. "Op amateurbasis mocht ik het gaan proberen in Almere. Het resulteerde in vele speelminuten en vele wedstrijden voor mijn persoon. Dat was enorm plezierig kan ik je mededelen. Nadat de club een naamsverandering was ondergaan ging het helemaal van een leien dakje. Een contract volgde en ik was profvoetballer. Ik geniet dagelijks van mijn werk, wat ik voornamelijk ook zie als mijn grote passie c.q. hobby. Ik ga er helemaal voor en wil ver komen in de voetballerij. Omdat ik na dit seizoen transfervrij ben, is de kans redelijk groot aanwezig dat ik volgend seizoen bij een andere club zal spelen. Bij welke club dat zal zijn is nog niet bekend. Je hoort natuurlijk wel de nodige geruchten, maar op dit moment kan ik er nog niets mee."

De watervlugge aanvaller wil graag de stap naar de Eredivisie maken. Mikhail: "Ik sta voor alle clubs open. Het zal wel een club moeten zijn waar ik thuis hoor, waar ik mij lekker voel en waar ik mij kan blijven doorontwikkelen. Ik ben pas 21 jaar, ben een jonge speler, dus kan nog veel leren."

Mikhail Rosheuvel is een speler die het moet hebben van zijn actie en zijn voorzet. "Ik ben een rechtsbuiten die altijd op zoek naar de actie, maar ben ook me bewust van het feit dat de voorzet altijd goed moet zijn. Eenzelfde type speler als Oussama Assaidi is, die vergelijking wordt namelijk veel gemaakt omdat hij afkomstig is van FC Omniworld, ben ik niet zo zeer. Ik kijk meer naar types als Theo Walcott van Arsenal en naar Derk Boerrigter van Ajax. Van deze personen probeer ik veel op te steken. Naast mijn goede actie en voorzet kan ik ook wel een doelpuntje scoren. Aan met name mijn linkerbeen en aan het 'koppen' zal ik moeten werken."

Bij Almere City FC krijgt de jonge aanvaller alle ruimte om zich te ontwikkelen. "Almere City is een warme, gemoedelijke, kleine club die een soort opleidingsinstituut is voor jonge getalenteerde voetballers. Je krijgt er alle vrijheden om je te ontwikkelen. De trainers en de staf kunnen het goed vinden met de jonge gasten en weten precies waar ze ze moeten kneden zeg maar. Zeker twee keer per week ga ik na de training nog even door met de spitsen. Lekker oefenen op de voorzet en het diepgaan zonder bal. Het is bijzonder prettig om de juiste 'feeling' te hebben na zo'n training. Ik ben blij dat het zijn vruchten afwerpt, want met de elf assists ben ik dik tevreden."

Almere City FC staat momenteel in het linkerrijtje van de Jupiler League. De club wil graag stappen maken. Mikhail: "Voor dit seizoen is de doelstelling het linkerrijtje. We staan daar nu, en moeten dat nu ook vast gaan houden. De club kiest bewust voor de geleidelijke weg naar boven. Ooit spelen in de Eredivisie is een doel, maar vooralsnog moeten we blij zijn met de positie waar op wij nu staan."

"In de club zelf is wel het een en ander gaande als je met name kijkt naar de jeugd. De samenwerking met een grote club als Ajax is heel belangrijk. De jeugd maakt grote sprongen. Wanneer een jeugdige speler het niet redt in Amsterdam, dan ga je naar Almere. Doe je het daarna weer goed in Almere dan kan het zomaar zo zijn dat je weer terugkeert naar de grote broer. De trainers, de staf en de mensen rondom de club hebben alle kwaliteiten om van deze club een grote club te maken. Ik zie dat dagelijks met mijn eigen ogen, en weet dan ook zeker dat het goed zal komen met Almere City FC."

Sipke Tjerkstra

Happy New Year all!!

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (4)

Reacties
Sipko999 Rang: Semi-prof| 30-12-2011 13:34 | Reageer

Mikhail zou een goede speler kunnen zijn voor sc Heerenveen, als Assaidi en/of Narsingh zou vertrekken bij de Friezen.

Jesse Rang: Sterspeler| 30-12-2011 15:03 | Reageer

Vraag het met af hoor. Het is een leuke speler, maar hij blinkt niet elke week uit. Maar goed, we hebben het in een korte periode al gezien met spelers als Boerrigter en Wildschut, dus wie weet ^^

Justin Rang: Vedette| 30-12-2011 15:35 | Reageer

Wildschut bakt er anders vrij weinig van bij VVV, dus dat is niet echt een vergelijking. Ken deze speler niet echt goed, ben benieuwd hoe zijn carrière gaat verlopen.

Mitchel de Groot Rang: Amateur| 30-12-2011 17:24 | Reageer

Ben ik niet helemaal met je eens. Yanic Wildschut is een zeer snelle en technische voetballer waarbij het soms aan zijn mentaliteit schort, maar ik denk dat Wildschut van een zeer onschatbare waarde kan zijn voor VVV-Venlo als hij maar goed gebruikt wordt. Bij FC Zwolle kon Wildschut zijn voorzetten kwijt op Sjoerd Ars, maar bij VVV zal hij de ballen op het hoofd van Musa moeten leggen???? Uchebo centraal in de spits met Wildschut en Musa op de flanken.Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!