| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Danny van den Meiracker, een bescheiden winnaar

22 maart 2012 15:31 | Bron: Sipke
 

Week in, week uit prijkt de naam van Spakenburg-spits Danny van den Meiracker op vele scoreborden in de Topklasse. Het scoren is voor hem bijna lopende bandwerk. Meestal knikt hij de ballen binnen, maar ook met de voet kan het net laten bollen. VoetbalInfo.nl zocht de doelgerichte aanvaller op en portretteerde hem…

Danny van den Meiracker, geboren en getogen in Baarn, speelt al sinds zijn zestiende levensjaar bij S.V. Spakenburg. Zijn voetbalcarrière begon hij echter in eigen stad, bij FC Baarn. "Via Baarn en Soest kwam ik op jonge leeftijd terecht in de jeugdopleiding van FC Utrecht. Zo op het oog leek het allemaal geweldig natuurlijk, maar het waren lange dagen. Je maakte dagen van zeven tot zeven en voor een jong broekie als ik was, was het eigenlijk niet te doen. Op een gegeven moment was ik het voetbal helemaal zat, en ben na twee jaren bij FC Utrecht teruggekeerd naar FC Baarn. Ik was toen twaalf of dertien geloof ik. Op mijn zestiende koos ik voor Spakenburg. Een mooie amateurvereniging met ambitie. Het bleek de juiste keuze, want ik speel er nog steeds met heel veel plezier. Via de A1 werkte ik me op naar het eerste elftal."

Voor Danny is het zijn derde seizoen bij de eerste selectie van Spakenburg. "De eerste twee jaren moest opboksen tegen een tweetal andere spitsen, het waren reuzen. Ze waren goed en scoorden ook veel, maar wanneer ik het veld in kwam gebeurde er meestal ook wel wat. In het eerste seizoen trof ik negen keer doel in 15 gespeelde wedstrijden. Vorig seizoen mocht ik tien treffers bijschrijven uit zestien partijen. Dat is niet slecht voor een invaller lijkt me. Ook dit seizoen heb ik zeker niets te klagen. Bijna alles wat ik aanraak verandert in goud lijkt het wel. Ik heb inmiddels achttien doelpunten gemaakt in negentien gespeelde wedstrijden. Hoe het scorende vermogen is ontstaan? Tja, het is soort van slimheid denk ik, positie kiezen voor het doel en goed reageren op de voorzet die komt. We hebben een goede ploeg met aanvallende intenties. Met verzorgt spel willen we onze wedstrijden winnen. Tot op dit moment gaat het erg goed. We staan bovenaan in de Zaterdag Topklasse."

Danny van den Meiracker is een echte zestienmeter spits, een type Huntelaar. "Voor het doel van de tegenstander ben ik het gevaarlijkst. Ik ben fysiek sterk en knok voor elk grassprietje. Bij Spakenburg spelen we een soort 4-4-2 systeem. Samen met Ibad Muhamadu (oud-speler van Willem II) moet ik voor de doelpunten gaan zorgen. De wisselwerking verloopt voortreffelijk. Hij is min of meer de balvaste aanvaller en ik probeer daar van te profiteren."

De goede prestaties van Danny hadden afgelopen winter bijna geleid tot een droomtransfer van de aanvaller naar Nijmegen. "Dat klopt. In de winterstop had ik de keuze uit een aantal profverenigingen, waaronder ADO Den Haag en N.E.C. Deze clubs boden mij een stageperiode aan. Mijn gevoel zond mij naar N.E.C. toe, dus ik heb daar een tijdje meegetraind. Het ging heel erg goed. De club wilde me vastleggen, maar Spakenburg blokkeerde de overgang. De bedragen die de clubs in gedachten hadden kwamen niet overeen. Het had de gewenste droomtransfer voor mij kunnen zijn, maar goed, als ik blijf presteren dan komt die profclub vanzelf."

De stageperiode bij N.E.C. heb ik ervaren als een groot leermoment. Een zware training bij ons, is een rustige training voor hen. Het tempo ligt daar vele malen hoger, het was soms afzien, maar ik heb het er graag voor over gehad over daar te mogen voetballen. Ik neem Spakenburg niets kwalijk, maar ik heb er wel stevig van gebaald hoor. Zo'n kans krijg je niet altijd als amateurspeler. Wie weet brengt komende zomer nieuwe dromen. Haha…"

Het goudhaantje van Spakenburg heeft een contract tot het einde van het seizoen bij zijn vereniging. "De club heeft nog een eenzijdige optie, die gelicht kan worden. Wat er gaat gebeuren weet ik nu nog niet. De club weet dat ik een hoger podium nastreef. Laten we er eerst maar voor zorgen dat we kampioen worden en dan zien we wel verder."

S.V. Spakenburg kan, volgens de topspits, getypeerd worden als een mooie, grote amateurvereniging met een grote supportersschare. "Ook in de Topklasse wordt er van je verwacht dat je elke wedstrijd wint. Spakenburg streeft het allerhoogste na. De verwachtingen zijn hoog gespannen, maar dat mag ook hoor. De supporters zijn af en toe best kritisch, dat mag. Ik heb daar geen problemen mee. We willen allemaal het beste resultaat behalen met de club en daar doen we alles voor. Mocht ik ooit vertrekken naar een andere (prof)club, dan mogen ze weten dat Spakenburg altijd 'mijn club' zal blijven."

De gemakkelijke scorende speler zoekt zijn rust veelal bij zijn vrienden. Nachtvissen is een grote hobby van de aanvaller. "Ik zie het als een soort ontspanning. Indien mogelijk doe ik het op de vrijdagavond, maar omdat we vaak op de zaterdag onze wedstrijden moeten spelen, komt het er vaak niet van."

Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (3)

Reacties
Sipko999 Rang: Semi-prof| 22-03-2012 15:33 | Reageer

Volgend seizoen, de spits van NEC Nijmegen???

Robert Rang: Legende| 22-03-2012 17:01 | Reageer

Ze kunnen daar wel een goede spits gebruiken :D!

Guido Rang: Super talent| 22-03-2012 17:03 | Reageer

Ik weet niet of Jupiler League bij zijn ambities past? :QVolg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!