| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Darren Maatsen: ‘Niets moet, alles mag’

25 maart 2012 20:14 | Bron: Sipke
 

Het spreekwoord of gezegde 'Wat goed is, komt snel', sluit zeker aan bij de voetbalcarrière van Excelsior-aanvaller Darren Maatsen. In het seizoen 2010/2011 speelde hij nog voor Hoofdklasser Excelsior Maassluis. Tegenwoordig laat hij wekelijks de hielen zien aan de verdedigers uit de Eredivisie. Tegen Ajax bijvoorbeeld, vier weken geleden, speelde de buitenspeler ijzersterk. Maatsen kreeg vele complimenten en werd zelfs geroemd door voetbalanalist René van der Gijp in Voetbal International, maar de snelle aanvaller weet dat hij er nog niet is en hard moet blijven werken. Darren hoopt over vijf jaar in de top van de Eredivisie te spelen.

"Als je nog zo jong bent en er doet zich de mogelijkheid voor om betaald voetbal te gaan spelen dan moet je die kans met beide handen aangrijpen", vertelt Darren Maatsen. "Excelsior is voor mij de ideale leerschool. De stap van Hoofdklasser Excelsior Maassluis naar Kralingen is een fikse stap gebleken, maar ik wist dat het goed zou komen. Ik had zeker in de eerste twee, drie maanden wat aanpassingsproblemen, maar door alles te geven op de training is het alsmaar beter geworden. Ik tekende bij Excelsior een contract voor twee seizoenen, met in mijn achterhoofd, dat het eerste seizoen wel eens een leerseizoen voor me zou gaan worden. Niets bleek minder waar, het is allemaal razendsnel gegaan met mij. Ik begon met een aantal invalbeurten, maar na verloop van tijd, voor de winterstop al, mocht ik al in de basis beginnen. Ik had niet verwacht dat het allemaal zo snel zou gaan. Ik zie het als een beloning voor het keiharde werken."

"De stijgende lijn die ik te pakken heb wil ik blijven doorzetten. Thuis tegen Ajax heb ik mij ontzettend goed laten zien. De vele complimenten die ik kreeg waren overweldigend. En daar doe je het natuurlijk voor."

Met zijn snelheid en zijn passeertechniek wordt Darren door vele verdedigers gevreesd. De speler beschikt over voldoende potentieel en zelfinzicht. Hij kent zijn kwaliteiten, maar weet ook wat zijn tekortkomingen zijn. "Mijn linkerbeen is te verbeteren, want daarmee kan ik voor nog meer dreiging gaan zorgen door naar binnen te komen, vanaf de rechterkant. Ook mijn duelkracht kan beter. Met slimheid en tactisch inzicht kan ik dat aan gaan pakken. Aan dit alles wordt gewerkt."
Het moge duidelijk zijn dat de speler het beste nastreeft, en dat is alleen maar goed. Je voelt aan alles dat Darren Maatsen beter wil worden, en zichzelf wil blijven ontwikkelen tot een geheel volwassen profspeler, want hij komt pas kijken natuurlijk. Bij Excelsior Rotterdam zit hij dan ook op de juiste plek.

Met zijn snelheid, creativiteit en zijn sterke rechterbeen is Maatsen een speler van wie de komende jaren nog veel zullen gaan horen. De speler zelf is bescheiden en realistisch en wil het een en ander stap voor stap aan gaan pakken. "Het gaat allemaal snel. Het harde werken en mijn inzet zal ooit nog een keer worden beloond met een mooie transfer naar een (sub)topper. Van mijn zaakwaarnemer heb ik begrepen dat Excelsior binnenkort wil gaan praten. Dat gaan we dan ook zeker doen. Ik heb het uitstekend naar de zin hier en ontwikkel mij stormachtig. Mij zul je vooralsnog geen gekke dingen zien doen hoor, want mijn levensmotto is: Doe en blijf maar gewoon, dan doe je al gek genoeg."

"Voor een jonge jongen als ik ben, ik ben pas 21 jaren jong, is Excelsior Rotterdam een soort en met warm bad. Het is een gemoedelijke, laagdrempelige vereniging die heel close is met zijn of haar supporters. Het is er plezierig werken met iedereen. Natuurlijk hopen we met zijn allen dat we ons gaan handhaven in de eredivisie, maar als dat niet zou lukken dan is er nog geen man overboord. Niets moet, maar alles mag. Maar goed, met onze kwaliteiten, die wij als team bezitten, zijn wij zeker niet minder dan de andere ploegen die onderaan staan. We gaan er voor."

Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (3)

Reacties
Sipko999 Rang: Semi-prof| 25-03-2012 20:19 | Reageer

Toppertje in wording!

Robert Rang: Legende| 25-03-2012 21:10 | Reageer

Goed talent dat er misschien kan komen...

Benjamin Rang: Sterspeler| 26-03-2012 9:09 | Reageer

Leuke speler, ben benieuwd hoe ver hij gaat komen!Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!