| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Navarone Foor, uitzonderlijk talent van N.E.C. Nijmegen

6 april 2012 14:33 | Bron: Sipke
 

Voor een twintigjarige voetballer, geboren in Opheusden, en woonachtig in Elst, zijn dromen werkelijkheid geworden. Navarone Foor kwam en brak door… Het is een waar jongensboek. "Hier droom je als jonge jongen van negen jaar van. Debuteren in het eerste elftal, belangrijk zijn voor het team en dat ene doelpuntje meepikken. Dat laatste is er helaas nog niet van gekomen, maar ik beloof je dat ik binnenkort ga scoren. Het is elke dag genieten kan ik je vertellen. Het begon voor mij allemaal in en tegen Heerenveen begin augustus 2011. Ik mocht mijn debuut maken van de trainer en had gelijk een groot aandeel in een treffer. Ik was blij en trots tegelijk en wilde natuurlijk meer. Gelukkig kwam er in het thuisduel tegen Excelsior een goed vervolg. Daarna is alles in een stroomversnelling geraakt….Ik werd zelfs basisspeler."

Navarone Foor is een speler van Molukse afkomst en speelt zijn wedstrijden voor N.E.C. Nijmegen. "Het begon voor mij in de D2 van N.E.C.", vertelt de middenvelder. "Het voelde gelijk goed. De jeugdopleiding hier is perfect. Het is hier allemaal goed geregeld. Je kunt gewoon je ding doen en je ontplooien tot een goede voetballer. Bij Jong N.E.C. heb ik mooie dingen laten zien, maar dit seizoen staat in het teken van mijn definitieve doorbraak bij de eerste selectie van N.E.C.. Ik ben inmiddels basisspeler geworden, en daar ben ik ontzettend blij mij. Zoals de trainer altijd zegt tegen mij: Navarone, doe je ding, blijf rustig en geniet er van… En dat doe ik. Ik blijf rustig onder alle omstandigheden en voer mijn taken uit. Ik geniet van iedere speelminuut die ik krijg."

De technisch begaafde speler komt volgens zijn zeggen het beste uit de verf op de positie achter de spits(en). De zogeheten 'nummer tien' positie. Die plek wordt vooralsnog ingenomen door Lasse Schöne, die mogelijk aan het eind van het seizoen een transfer zal gaan maken. Navarone is blij met de Deense middenvelder. "Lasse is een wereldspeler. Hij beschikt over veel kwaliteiten en daarom moet ik blij zijn met zo'n speler in het elftal. Ik kan veel van hem leren. Ik praat veel met hem over het spelletje en dat maakt mij beter. De mensen van buitenaf hebben het er over dat ik zijn opvolger ben/wordt bij N.E.C. op 'tien'. Maar of ik dat al waar kan maken weet ik niet. Ik speel dit seizoen veel als links- of rechtshalf. Dus daar ligt de focus dan ook op dit moment."

De jeugdige speler kan omschreven worden als een frivole spelbepaler met een goede actie. "Ik moet het hebben van mijn techniek en ben redelijk sterk in 1 tegen 1 situaties. Ik probeer in iedere wedstrijd belangrijk en bepalend te zijn voor het team. Ik wil belangrijk zijn met passes, met assists en met goals. Ik weet het, het is veel, maar de wil is bijzonder groot. Ik moet rustig en geduldig blijven."

Wat tevens opvalt bij de middenvelder is zijn tweebenigheid. Voor een speler van zijn kaliber is dat een groot wapen. "Het kan natuurlijk altijd beter. Net als mijn tweebenigheid, kan ook mijn dribbel en mijn tactisch inzicht beter", geeft de goedlachse speler aan. "Ook moet ik meer een 'kerel' en een 'killer' worden in het veld. Ik weet enigszins goed, wat ik wel en wat ik niet kan, dus ik heb er vertrouwen in dat het goed zal komen. Foor heeft een contract tot 2013 bij de Nijmegen Eendracht Combinatie. De club heeft nog wel een eenzijdige optie voor een extra seizoen", geeft Foor aan. "Ik zit hier helemaal op mijn plek." Op de vraag waar Foor over vijf jaar wil staan antwoord hij gelijk: "Spanje. Ooit hoop ik mijn voetbalkunsten te mogen tonen in Spanje. Het voetbal wat daar gespeeld wordt past goed bij mij, denk ik. Bovendien is het een fantastisch land. Of ik ooit in Spanje zal voetballen weet ik natuurlijk niet, maar het is mijn ultieme droom."

We gaan terug naar de realiteit. De realiteit leert ons dat de ploeg van trainer/coach Alex Pastoor prima presteert na de winterstop. De club klimt langzaam aan naar het linkerrijtje en mag zich weldegelijk kandidaat noemen voor de play-offs voor Europees voetbal. Navarone: "We zijn goed op weg. Onze doelstelling komt in zicht. Nu is het zaak die kans te pakken en natuurlijk te verzilveren. We hebben misschien niet een echte afmaker in de ploeg, maar met Género Zeefuik in het elftal hebben we wel een sterk aanspeelpunt. Hij is enorm belangrijk voor de opkomende spelers. Met veel vertrouwen werken we toe naar de volgende wedstrijd(en)."

De jongeling is zeer te spreken over zijn coach. "Pastoor praat veel en is tactisch zeer goed onderlegd. Het is een wijs man, die ontzettend belangrijk is bij de ontwikkeling van een speler. Ik kon de trainer toen hij kwam niet, ik had wel eens iets van hem gelezen, maar ik ben zeer tevreden met deze trainer. Hij laat een ieders kwaliteit boven komen."

Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (4)

Reacties
Robert Rang: Legende| 06-04-2012 14:35 | Reageer

Gaat de top niet halen maar de subtop moet hij zeker wel lang in kunnen spelen in Nederland. Leuk interview Sipke!

Sipko999 Rang: Semi-prof| 06-04-2012 14:36 | Reageer

Goede speler. NEC heeft zijn vervanger voor Lasse Schone al in huis. Thnx!

bennyboys Rang: Wereldkampioen| 06-04-2012 17:09 | Reageer

En nu maar hopen dat ze hem natuurlijk weer niet snel wegkopen om op de bank te gaan zitten.
Gewoon een tijd bij NEC blijven.

guido12333 Rang: Teletekst supporter| 07-04-2012 23:35 | Reageer

Als hij goed was speelde hij echt niet bij NEK.Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!