| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Milan Kopic, vier seizoenen pech

16 april 2012 20:19 | Bron: Sipke
 

Verdediger Milan Kopic van sc Heerenveen heeft alle ingrediënten en ideale eigenschappen voor een goede verdediger. Hij heeft lengte, is sterk in de lucht, heeft een paar brede schouders en heeft een uitstraling van: "Kom maar op, want ik lust jullie rauw." Toch is het de Tsjechische centrumverdediger tot op het heden niet gelukt een vaste kracht te worden in het eerste elftal van Heerenveen. Kopic is bezig aan zijn vierde seizoen in Friesland en heeft het nodige meegemaakt bij zijn huidige vereniging. Het was een komen en gaan van trainers in het begin, maar ook zijn fysieke gesteldheid gooide een aantal keren roet in het eten.

De verdediger heeft zichzelf nooit echt kunnen ontwikkelen tot een volwaardige basisspeler van sc Heerenveen door alle tegenslagen. Milan worstelde, kwam boven en vertelt aan over zijn blessures. Ook het seizoen 2011/2012 begon voor de Tsjech niet geweldig. De linksbenige speler werd vorig jaar juli geopereerd aan zijn knie en er volgde een intensieve revalidatie. "Ik heb drie maanden niet kunnen spelen. In november was ik weer fit en mocht ik weer spelen in het belofteteam van sc Heerenveen, waar ik langzaamaan weer op niveau geraakte. In die periode mocht ik zelfs een aantal keren plaats nemen op de bank bij de eerste selectie en dacht ik dat ik weer kon aanhaken bij het eerste. Maar halverwege december in een wedstrijd met de beloften van Heerenveen tegen Ajax verdraaide ik mijn knie. Van die blessure heb ik nog steeds last."

Al die fysieke tegenslagen maken het er voor Kopic niet gemakkelijk op. De verdediger voelt zich ongelukkig. "Ik beleef tegenwoordig niet de leukste momenten uit mijn voetbalcarrière, vertelt de 26-jarige verdediger. Het geeft mij een naar en vervelend gevoel." Vooral de laatste twee seizoenen waren heftig voor de speler. Het blessuregeweld helpt hem uiteraard niet om te slagen bij Heerenveen. "Ik heb veel pech gehad, eerlijk waar. Drie knieoperaties in anderhalf jaar tijd is wel veel. Wanneer ik fit zal worden? Tja, dat is een goede vraag. Ik hoop dat ik spoedig weer pijnvrij zal kunnen spelen. Ik heb er alles voor over om zo snel en volledig mogelijk te herstellen. Gezond en fit worden, dat is alles waarnaar ik verlang", geeft de speler aan.

Vanaf de zijlijn ziet Milan Kopic dat zijn ploeg dit seizoen uitstekend presteert. "Aanvallend staat het goed want Heerenveen weet in bijna alle wedstrijden te scoren. Verdedigend gaat het ook beter", geeft de Tsjech aan. "Ik kan enorm geniet van het spel. Het kan wel eens een succesvol seizoen gaan worden. Europees Voetbal zou de prijs moeten worden."

De club heeft Milan laten weten dat de speler na dit seizoen mag vertrekken. De speler had dat natuurlijk aan zien komen. "Het moge duidelijk zijn dat ik te weinig heb kunnen brengen in de vier seizoenen dat ik heb mogen spelen bij Heerenveen. Ik was er meer niet, dan wel. Alle blessures hebben mijn ontwikkeling in de weg gestaan en daarom kan ik de keuze van de club wel begrijpen. Wat ik na dit seizoen zal gaan doen? Ik heb geen idee. Ik sta voor alles open. Een club uit de Nederlandse of Duitse competitie geniet mijn voorkeur."

Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (3)

Reacties
Sipko999 Rang: Semi-prof| 16-04-2012 20:22 | Reageer

Een verdediger met zeer veel potentie die heel veel pech heeft gehad en nog heeft. Zonde!

Robert Rang: Legende| 16-04-2012 20:51 | Reageer

Hoop dat hij er nog wel gaat komen... denk dat het wel aan hetgeen ligt of Gouweleeuw bijv weggaat... dan komt er weer ruimte.. of heb ik dat verkeerd/!

Kella020 Rang: International| 16-04-2012 23:36 | Reageer

"De club heeft Milan laten weten dat de speler na dit seizoen mag vertrekken." - Denk niet dat er nog een kansje in zit. :)Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!