| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Jeffrey Leiwakabessy: ‘VVV kwam als geroepen’

20 april 2012 10:39 | Bron: Sipke
 

De beslissing voor komende zomer was reeds gemaakt. De familie Leiwakabessy zou terugkeren naar Nederland. De vraag alleen was: Is er een Nederlandse voetbalclub geïnteresseerd in de verdediger? Die vraag werd al snel beantwoord. Het was VVV-Venlo die de voormalig N.E.C.-er huurde van de Cypriotische voetbalclub Anorthosis Famagusta. Het warme weer werd plots ingeruild voor ons koude kikkerlandje.

Jeffrey Leiwakabessy: "Het bevalt me ontzettend goed om weer terug te zijn in Nederland. Ik had verwacht dat we komende zomer pas terug zouden keren, maar VVV-Venlo stak daar een stokje voor. Ik was dan ook blij verrast toen VVV me graag wilde huren van Anorthosis. VVV kwam dan ook als geroepen, want ik had kort daarvoor, samen met mijn gezin, besloten om terug naar Nederland te gaan, want de kinderen hebben een dusdanige leeftijd bereikt dat ze naar school moeten. Mijn vriendin en ik willen graag allebei dat ze in Nederland naar school gaan, dus toen VVV kwam was de deal snel beklonken."

"Sportief gaat het redelijk tot goed met VVV. We begonnen sterk na de winterstop, we hebben een prima reeks neergezet en dat heeft ons op de ranglijst doen stijgen. De komende weken zal het er om gaan spannen. We spelen voornamelijk tegen clubs uit het linkerrijtje, maar goed als we er met zijn allen staan en 120% inzet leveren, dan moet er wel wat mogelijk zijn. De bal is rond, de competitie kent vele verrassingen dus wie weet… We zullen Excelsior en De Graafschap onder ons moeten zien te houden, en hopen dat ADO Den Haag af en toe punten gaat morsen. Wie zien aan het einde van de rit wel waar we staan."

In de afgelopen drieënhalf jaar speelde Leiwakabessy zijn wedstrijden voor Anothosis Famagustus. Het werd een geweldig avontuur voor linkerverdediger. "Na mijn periode bij N.E.C. Nijmegen tekende ik bij het Duitse Alemannia Aachen. Een kleine Bundesligavereniging met ambities. Het is niet helemaal geworden wat ik er van verwacht had. Een trainerswisseling zorgde er voor dat ik uit beeld verdween. De nieuwe trainer wilde achterin wat meer fysiek hebben, dus hij koos voor een andere speler. Ik weet van mezelf dat ik fysiek minder sterk ben dus koos voor een andere weg. Toen Famagusta zich meldde bij mijn zaakwaarnemer had ik iets van, dit moet ik doen. Ik moet dit avontuur gaan pakken. Ik tekende voor een seizoen, met de gedachte van we zien wel wat ons dit jaar gaat brengen. Het werd uiteindelijk een fantastisch avontuur. Anorthosis Famagusta is een grote club op Cyprus. Deze club speelt altijd mee voor het landskampioenschap en de beker, samen met APOEL en Omonia Nicosia."

"In het seizoen 2008/2009 speelden we in de groepsfase van de Champions League. Ik heb het allemaal mee mogen maken. Wie had verwacht dat ik ooit op het hoogste podium zou mogen acteren? Mooi toch? De meeste Cypriotische teams bestaan uit Portugezen en Brazilianen. Het niveau op Cyprus is niet hoog, maar wordt door het aantrekken van dit soort spelers behoorlijk omhoog gekrikt. Bovendien is het moeilijk om een goede jeugdopleiding op poten te zetten, omdat spelers die achttien jaar worden zich moeten gaan melden bij het leger. Na een mooie periode op Cyprus was ik er na de zoveelste trainerswisseling wel een beetje klaar mee. Negen trainers in drieënhalf jaar tijd vind ik iets te veel van het goede. Nu was de tijd rijp om voor mijn familie/gezin te kiezen."

Komend weekend volgt deel 2! U komt toch zeker terug?

Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (3)

Reacties
Sipko999 Rang: Semi-prof| 20-04-2012 10:41 | Reageer

Prima back!

Kella020 Rang: International| 20-04-2012 10:43 | Reageer

Zeker. Grappig dat-ie zelfs even aan een CL-avontuur heeft mogen ruiken! :D Leuk interview ook ...

Robert Rang: Legende| 20-04-2012 11:36 | Reageer

Haha, VVV, had toch wel wat beters verwacht!Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!