| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Oussama Assaidi, af en toe onnavolgbaar

17 mei 2012 11:10 | Bron: TjerkstraMedia
 

Oussama Assaidi heeft twee weken geleden zijn derde seizoen bij sc Heerenveen beëindigd met een Europees ticket. De behendige dribbelaar is in deze drie seizoenen enorm gegroeid. Menig rechtsback heeft een slapeloze nacht beleefd als hij tegen deze speler heeft mogen acteren. De aanvaller heeft dan ook alles in zich om een publiekslieveling te zijn of te worden. Met zijn onnavolgbare passeerbewegingen steelt hij de vele harten van voetballiefhebbers, waaronder voetbalanalist René van der Gijp. De vraag is echter of de aanvaller ook volgend seizoen nog te bewonderen is in Friesland. Echter de kleine aanvaller geeft helaas weinig prijs.

In de eerste seizoenshelft speelde Assaidi naar eigen zeggen geweldig. Het liep gesmeerd met de watervlugge vleugelspeler, maar kort voor de winterstop raakte de in Marokko geboren aanvaller geblesseerd. Een prettige periode werd het niet. Eerst kreeg de aanvaller lies- en rugklachten. Toen dat weer beter ging kreeg hij problemen aan de achillespees. Assaidi is er uiteindelijk drie maanden uitgeweest. Assaidi: "Voor het einde van de competitie had ik mijn goede niveau enigszins weer te pakken."

Het toekijken vanaf de tribune was voor de snelle speler een zeer vervelende ervaring: "Ik ben gewend om te spelen. Heerenveen speelde in die periode goed en constant, terwijl ik bezig was met revalideren. Ik wilde er graag bij zijn, maar helaas kon het niet. Je raakt door deze blessures je ritme kwijt en dat is niet fijn."

In de laatste weken van de competitie was Assaidi weer een vaste kracht in het elftal van trainer Ron Jans. "Het ging best goed denk ik zelf. Ik weet dat ik het kan. Anderhalf jaar lang heb ik een hoog niveau laten zien dus de mensen weten ook hoe ik kan spelen." Wat wil de speler hiermee zeggen? Want hij snijdt hiermee wel het onderwerp aan over zijn toekomst. Is de speler houdbaar voor Heerenveen?

Vorig seizoen was er volop belangstelling van andere verenigingen, terwijl het in het afgelopen seizoen redelijk rustig was rond de hoofdpersoon. "Dat komt denk ik omdat ik er drie maanden 'out' was. Die rust vind ik wel prettig hoor. De aanvaller gaat verder nergens op in. De berichtgeving rond het eventuele vertrek van de buitenspeler, samen met zijn maatje Luciano Narsingh, naar Fulham kan verwezen worden naar de prullenbak. Technisch directeur Johan Hansma meldt dat het kolder is. Hij geeft wel aan dat de aanvalslinie van Heerenveen bijna niet te houden is… Wordt mogelijk vervolgd.

Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (3)

Reacties
Robert Rang: Legende| 17-05-2012 12:06 | Reageer

Ik hoop dat Ajax hem en Narsingh haalt!

boefmansje Rang: Wereldkampioen| 17-05-2012 12:29 | Reageer

Niet nodig, we hebben Sulejmani en Boerrigter toch al voor op de vleugels?

Robert Rang: Legende| 17-05-2012 14:22 | Reageer

Zou ze toch wel graag zien :PVolg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!