| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Jordens Peters, van tweekleur naar driekleur (deel 2)

2 juni 2012 12:16 | Bron: TjerkstraMedia
 

Vrijdag heeft u kunnen lezen dat Jordens Peters, aanvoerder en verdediger van FC Den Bosch op een vervelende manier afscheid heeft moeten nemen van 'zijn club' FC Den Bosch. Peters vertrekt voor twee seizoenen naar Willem II, en liet nou net Willem II de tegenstander zijn van Den Bosch in de finale van de play-offs voor promotie/degradatie. Willem II promoveerde naar de Eredivisie, en FC Den Bosch speelt ook komend seizoen in de Jupiler League. De verdediger van FC Den Bosch sprak van een horrorscenario. "Een onbeschrijflijk gevoel". In het tweede deel legt Peters zijn keuze uit voor de Tricolores.

Jordens Peters, aanvoerder van de Blue White Army, was in bezit van een aflopende verbintenis en was zich al een aantal maanden aan het oriënteren op de transfermarkt. Hij sprak met vele geïnteresseerde voetbalclubs, en kreeg het juiste gevoel bij Willem II. "Het verhaal waar zij mee kwamen sprak mij persoonlijk het meeste aan. Ik raakte onder de indruk van de club, van de plannen en voelde eigenlijk gelijk dat het goed zat. Omdat de overige clubs niet echt concreet werden, maar Willem II wel, zijn we wederom met elkaar om de tafel gaan zitten, want ik wilde graag voordat ik met vakantie zou gaan duidelijkheid hebben. Beide partijen wilden knopen doorhakken dus waren we het snel eens over een tweejarig contract. Zowel de club, als ik zijn zeer content over de gang van zaken en over de tweejarige verbintenis. We hebben een jaar de tijd aan elkaar te snuffelen en kunnen dan mogelijkerwijs alsnog om de tafel gaan zitten om het contract open te breken of te verlengen."

Bij zijn nieuwe club Willem II zal Jordens Peters, captain Arjan Swinkels moeten doen vergeten. De sterke verdediger van de tricolores koos voor een Belgisch avontuur bij Lierse SK. "Opvolger of vervanger zijn misschien niet de juiste woorden, maar je kunt wel zeggen dat we beide linkercentrale verdedigers zijn. Willem II verlangt van mijn kant dat ik enig karakter in de ploeg ga brengen. Ze zien in mij die speler die de kar op den duur zou moeten trekken. Ik heb deze rol bij Den Bosch ook mogen vervullen. Het zal niet gelijk gaan denk ik, maar dat hoeft ook niet. Ik zal in die rol moeten groeien."

"Tijdens de gesprekken die ik voerde met Willem II werd duidelijk dat de club spoedig terug wilde keren naar het hoogste podium, de Eredivisie. Dat de club nu al zou promoveren was zeker nog niet ingecalculeerd. Hoe de club zich zal gaan handhaven is niet bekend, maar daar zal de club zich de komende tijd wel mee bezig gaan houden schat ik zo in. Handhaving zal een speerpunt zijn voor het komend seizoen verwacht ik zelf."

Peters blikt nog even kort terug op het goede seizoen met FC Den Bosch. “We hebben er met zijn allen een fijn seizoen van kunnen maken met een prijs, namelijk een periodetitel. We hebben goed samen kunnen werken vanuit een duidelijk visie geformuleerd door trainer Fons Groenendijk. Met beperkte middelen, maar met deze duidelijke visie hebben we menig tegenstander weten te verrassen door ze vroeg onder druk te zetten en van daar uit gaan voetballen. Groenendijk heeft met deze manier van spelen veel respect afgedwongen bij velen. Ik verwacht dan ook dat de trainer een hele mooie nieuwe club gaat vinden. Wat ik heb begrepen heb, heeft Groenendijk over interesse niet te klagen, dus dat gaat zeker goed komen."

Aan het eind van het seizoen speelde Jordens regelmatig met een injectie door een vervelende teenblessure. "Ik heb nog steeds wel last van die teen. Uit de foto’s bleek dat er niets gebroken was. Het botvlies op de knokkel was gekneusd. In de weken van rust en vakantie zal ik er voor moeten zorgen dat ik weer helemaal fit ga worden, want ik kan natuurlijk niet bij mijn nieuwe club binnen komen lopen met een blessure", lacht de verdediger.

Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (2)

Reacties
Sipko999 Rang: Semi-prof| 02-06-2012 12:18 | Reageer

Jordens, veel succes bij Willem II.

rdz2510 Rang: Waterdrager| 02-06-2012 12:21 | Moderator Reageer

Jordens ,heel veel succes gewenst bij je clubVolg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!