| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Koning van de assist blij en trots met transfer naar AZ

4 juni 2012 21:36 | Bron: TjerkstraMedia
 

AZ heeft versterkt met rechtervleugelaanvaller Mikhail Rosheuvel. De rappe aanvaller die overkomt van Almere City FC tekende een vierjarige verbintenis in Alkmaar. Rosheuvel is blij en trots met zijn overgang. Er gingen geruchten dat de speler naar Heerenveen zou gaan. "Ik wist van de interesse, maar concreet is het nooit geweest," aldus Rosheuvel.

Rosheuvel komt weer thuis bij zijn oude vereniging, want hij doorliep er de jeugdopleiding. "Ik kwam hier als jongetje van elf bij de jeugdopleiding van AZ. Ik heb alle jeugdelftallen mogen doorlopen en heb fijne jaren gekend in Alkmaar, maar tot een wedstrijd in het belofte-elftal en/of eerste elftal is het nog niet gekomen helaas. Ik koester zeker geen wrok, het is iets wat is geweest. Ik ben de club altijd blijven volgen. Het is mooi om terug te zijn. Het zal keihard werken worden, maar dat maakt niet uit. Ik heb veel zin om me op 26 juni te melden bij AZ."

Rosheuvel over de keuze voor de nummer vier van Nederland: "AZ is een goede, warme en stabiele club. Het is een perfecte club voor jonge spelers. Je kunt je hier uitstekend doorontwikkelen. Het is voor mij een mooie stap vooruit. Tevens geeft het vele nieuwe kansen en mogelijkheden. Het is aan mij om het te laten zien. Ik ben gehaald voor beide flanken."

De speler is dankbaar en trots dat hij drie seizoenen bij Almere City heeft mogen spelen. "Ik heb mij heel goed kunnen ontwikkelen bij die club, in de afgelopen drie seizoenen. De trainers aldaar hebben mij gevormd tot een speler die ik nu ben. De club wist al geruime tijd dat ik mijn aflopende verbintenis niet zou gaan verlengen. Met pijn in mijn hart verlaat ik deze club. Ik heb er een fantastische tijd gehad."

Mikhail Rosheuvel is een speler die het moet hebben van zijn actie en zijn voorzet. "Ik ben een speler die altijd op zoek gaat naar de actie, maar ik ben mij ook bewust van het feit dat de voorzet altijd goed moet zijn. De trainers van Almere City hebben hier altijd op gehamerd. Het rendement moest omhoog. Ik ben er mee aan de slag gegaan, en dat resulteerde in acht doelpunten en zestien assists."

De spelers sprak nog niet met de trainer van AZ. "Nee, ik heb nog niet met Gertjan Verbeek gesproken. De selectie van AZ was namelijk afgelopen week op CuraƧao. Ik heb alleen gesproken met de directeur Voetbalzaken Earnest Stewart en AZ-directeur Toon Gerbrands. De gesprekken verliepen vlot en goed. Ik heb een goed gevoel over de transfer. Van binnen ben ik ontzettend blij."

Rosheuvel twijfelt of hij nog op vakantie zal gaan. "Ik verwacht dat er de komende dagen nog wel het een en ander op me af zal komen. Ik weet nog niet of ik met vakantie ga. Wat ik wel zeker weet is, dat ik enorm ga genieten van deze transfer", besluit de nieuwbakken speler van AZ.

Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (2)

Reacties
StephanVDV Rang: Aankomend talent| 04-06-2012 21:46 | Reageer

Talentvolle spelert, grote ergernis voor de defensie van HS was hij altijd

bennyboys Rang: Wereldkampioen| 05-06-2012 9:27 | Reageer

Dat is een zeer goede speler en heb hem gezien toen Almere tegen Willem II voetbalde want ook daar speelde hij zeer goed.Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!