| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Gieljan Tissingh, kiest voor toekomstvisie van AGOVV

30 juni 2012 10:26 | Bron: TjerkstraMedia.nl
 

AGOVV Apeldoorn is bezig met een wederopstanding. De club leek op sterven na dood, maar met de komst van technisch directeur Henk Timmer gaat er op Sportpark Berg en Bos een frisse wind waaien. Timmer haalde reeds vele jonge spelers naar de club en wist voormalig Go Ahead Eagles en De Graafschap coach Andries Ulderink naar Apeldoorn te lokken. Ulderink is een man met veel ervaring en kan uitstekend werk leveren met deze jonge ploeg is de verwachting. Gieljan Tissingh, verdediger van beroep, stond ook op het wensenlijstje van de oud-doelman van FC Zwolle, Feyenoord, AZ en sc Heerenveen. Timmer belde Tissingh op met de vraag of hij interesse had in een dienstverband bij AGOVV. De centrale verdediger was bereid om te praten en tekende uiteindelijk een tweejarig contract bij AGOVV. Tissingh komt over van PEC Zwolle waar hij mocht vertrekken.

Gieljan Tissingh, 22 jaren jong, had een doorlopende verbintenis bij de club aan de IJssel, maar had niet of nauwelijks uitzicht op speelminuten. Met Henk Timmer sprak hij over zijn toekomst en over de toekomst van AGOVV. Het sprak de jonge verdediger aan. Tissingh koos voor het 'nieuwe' AGOVV. Een club die blijft bestaan en die gaat bouwen, stap voor stap.

Dat zijn talent er nooit echt uitgekomen is, heeft volgens Tissingh te maken met bepaalde factoren. Het maken van weinig speelminuten in het eerste elftal, het alleen trainen en weinig wedstrijden spelen, blessures en het niet kunnen spelen tegen gerenommeerde tegenstanders, heeft waarschijnlijk mede bepaald dat Gieljan Tissingh heeft niet heeft kunnen redden bij PEC Zwolle. "Ik ben in 2001 naar Zwolle toe gekomen. Ik heb vanaf de D1 alle jeugdelftallen kunnen doorlopen en heb in totaal drie jaar bij de eerste selectie gezeten. Ik heb een prima tijd gehad bij Zwolle. Ik heb twee jaar lang ontzettend veel mogen leren van bijvoorbeeld een Jaap Stam. Het was goed toeven in Zwolle, maar na verloop van tijd merk je dat het er niet in zit bij je club."

"In het begin van het seizoen 2010-2011 heb ik mij in de basis kunnen werken. Het ging boven verwachting eigenlijk maar een enkelblessure en later een liesbreuk gooide roet in het eten. Na weken van herstel mocht ik plaatsnemen op de reservebank, want andere jongens waren mij weer voorbij gestreefd. Daarna heb ik niet of nauwelijks gespeeld."

"PEC Zwolle gaat komend seizoen op een hoger podium acteren en als je dan reëel bent naar je zelf toe dan moet je concluderen dat ik niet veel ga spelen bij Zwolle. Een jonge speler als ik ben zou veel moeten spelen op mijn leeftijd. Ik heb dan ook bewust gekozen voor een andere stap. AGOVV past goed bij mij. De club heeft een toekomstvisie die mij aanspreekt. Wat ik begrepen heb van Timmer is dat de club het komende seizoen in zal gaan met veel jonge spelers en één of twee ervaren voetballers. Hoe de club dat in gaat vullen weet ik niet, maar dat zal in de komende weken wel duidelijk worden."

Tissingh hoopt, zoals hij net al aangaf, veel speelminuten te kunnen maken in Apeldoorn. "Het is zaak voor mij dat ik een stuk of dertig wedstrijden ga spelen op een goed niveau. Wat mijn taak in het elftal gaat worden is mij nog niet bekend. Ik heb de trainer even kort gesproken maar daar hebben we het niet over gehad. Ik kan uit de voeten als linkercentrale verdediger of als linksback. Ik ben een linksbenige verdediger met opbouwende kwaliteiten die graag wil voetballen. Henk Timmer heeft aangegeven dat AGOVV komend seizoen wil gaan voetballen. Hopelijk kan ik hier als verdediger een belangrijke rol in gaan spelen. Ik ben een speler die vanuit de achterste linie de aanval op kan starten door vanuit die positie het middenveld aan te spelen. Ik ben niet een echte fysiek sterke verdediger als bijvoorbeeld Stam vroeger was. Qua fysiek sta ik mijn mannetje, ik schuw de duels zeker niet, maar ik zoek in de meeste situaties de oplossing in het voetbal. Nogmaals, ik hoop veel te kunnen betekenen voor het team."

Henk Timmer zal met zijn connecties uit de voetbalwereld veel kunnen betekenen voor een club als AGOVV. Gieljan: "Timmer is inderdaad niet voor een korte periode naar Apeldoorn gekomen. Samen met andere mensen binnen de club gaan ze AGOVV weer op de kaart zetten. Ze gaan de club rustig aan opbouwen. Verwacht niet gelijk dat we mee zullen gaan draaien om de titel in de Jupiler League. Nee, laten we daar nog maar even mee wachten. Ik heb er alle vertrouwen in dat AGOVV op den duur naam en faam gaat maken."

Op twee juli start de voorbereiding van AGOVV op het nieuwe seizoen. "Op het eerste schema wat ik heb ontvangen staat inderdaad 2 juli, dan beginnen we met trainen. Het verdere verloop van de voorbereiding is nog niet bekend. Dat zal spoedig volgen, verwacht ik. Dat is natuurlijk ook aan de nieuwe trainer om te bepalen. We zullen zien. Ik kijk er ontzettend naar uit om te mogen beginnen bij AGOVV."

Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (1)

Reacties
Jesse Rang: Sterspeler| 30-06-2012 10:46 | Reageer

Helaas nooit een echte kans gehad bij Zwolle, ben benieuwd hoe hij het bij AGOVV zal doen.Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!