| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Santy Hulst hoopt op kampioenschap met De Graafschap

4 juli 2012 17:37 | Bron: TjerkstraMedia.nl
 

Santy Hulst tekende twee weken geleden een langdurige verbintenis bij De Graafschap. De speler kwam over van FC Dordrecht waar hij een belangrijke rol speelde in de aanvalslinie. Hulst is in zijn nopjes met de overgang naar Doetinchem. Net als andere clubs is ook De Graafschap begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Santy Hulst over zijn eerste trainingsweek: "De eerste dagen bij De Graafschap zijn me goed bevallen. Ik ben erg goed opgevangen. Iedereen is erg behulpzaam en je ziet dat iedereen erg meeleeft met de club."

Meerdere clubs wilden Hulst inlijven, echter De Graafschap was het meeste concreet. "De Graafschap is als eerste echt concreet geworden door mij uit te nodigen voor een gesprek," vertelt Hulst. "Dat gesprek voelde goed, en zo zijn we vrij snel over een overgang gaan praten. Ik ben blij dat het rond is gekomen."

Santy Hulst wil graag belangrijk zijn en worden voor zijn nieuwe ploeg. "Ik wil heel graag kampioen worden met De Graafschap. En ik hoop dat ik ook een aantal doelpunten kan maken. Ik had vorig jaar ingezet op vijftien doelpunten. Dat heb ik niet gehaald. Dus ik hoop dat ik dat dit jaar kan halen."

De speler die 'superboer' werd, ziet zich meer als een 'nummer tien' dan een middenvelder. Hulst: "Ik heb voor Dordrecht alleen maar in de spits of als buitenspeler gespeeld. Ik heb een grote drang om naar voren te lopen. Als nummer tien kan ik vaak rondom een spits uitkomen."

"Ik denk dat mijn kracht in de ruimte achter de verdediging ligt. Ik heb veel diepgang in mijn spel en kan op de juiste momenten voor de goal komen. In principe ben ik voor de nummer tien positie gehaald door De Graafschap, wie weet verandert dat nog."

Over een mogelijke doelstelling van de club is nog niet echt gesproken, vertelt de aanvaller. Toch wordt verwacht dat de club voor het kampioenschap zal gaan. "Ik denk dat je met een club als De Graafschap zeker voor het kampioenschap moet gaan. Ook al zijn er veel spelers weg. De technische staf zal zeker spelers gaan halen waarmee we voor het kampioenschap kunnen gaan spelen."

Santy geeft aan dat hij het enorm naar de zin had bij zijn oude werkgever. Echter de speler wil het graag gaan proberen op een hoger niveau. Hulst hoopt dan ook dat hij met zijn nieuwe ploeg snel in de eredivisie mag gaan spelen, want dat is de ultieme droom. "Ondanks het gemis van de hoofdtrainer hebben we het best goed gedaan met Dordrecht denk ik. Helaas misten we op doelsaldo de nacompetitie. Dat is wel balen maar ik kijk toch met een heel goed gevoel terug op mijn periode daar."

Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!