| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Tom van Weert: 'Mijn ambities liggen in de Eredivisie'

24 juli 2012 14:00 | Bron: TjerkstraMedia
 

FC Den Bosch deed tot op de laatste dag van het afgelopen seizoen volop mee voor promotie naar de Eredivisie. In de onderlinge tweestrijd met Willem II moest de Blue White Army toch het onderspit delven. In eigen huis was Den Bosch misschien iets sterker dan de Tricolores, maar bleef het steken op 0-0. In Tilburg trok Willem II de zege naar haar toe. Wel kan en mag gezegd worden dat FC Den Bosch onder haar trainer Fons Groenendijk fris en aanvallend voetbal speelde. Er stond een hecht team. Onder de leiding van Groenendijk braken vele jonge jongens door. Ook spits Tom van Weert kreeg de smaak te pakken. De aanvaller die met rugnummer twaalf de zestien meter van de tegenstander onveilig moet maken wist in de competitie vijftien keer het net te vinden. VoetbalInfo zocht de speler op en vroeg de spits naar de doelstellingen van hem en van zijn club voor aankomend seizoen.

"We zitten nu in de derde week van de voorbereiding. Het voelt vanaf dag één goed. In het begin is het natuurlijk nog aftasten. Je probeert je weg weer te vinden in de ploeg, want je ziet toch wel heel veel nieuwe jongens. Je begint met een grote groep van 24 tot 27 man aan de eerste trainingen en probeert hierin voornamelijk conditioneel sterk te worden. Het waren zware weken, maar ik moet zeggen dat ik er conditioneel goed voor sta. We hebben veel trainingsarbeid moeten leveren in de afgelopen weken en hebben natuurlijk de nodige oefenwedstrijden gespeeld. Op zich verliepen deze wedstrijden best goed, alleen hadden we soms meer goals mogen maken. De scherpte ontbreekt nog een beetje. Maar die scherpte komt er langzamerhand wel weer in. En bovendien doordat je veel wisselt, gaat dat ook ten koste van je spelniveau. Ik heb er alle vertrouwen in dat het in de komende partijen beter zal gaan. We hebben nog drie weken voordat de competitie begint. Dan moeten we er klaar voor zijn."

Tom van Weert ziet dat de nieuwe trainer van FC Den Bosch, Jan Poortvliet, met dezelfde intentie het nieuwe seizoen ingaat als zijn voorganger Groenendijk. "Qua spelopvatting en systeem is er weinig verandert. Ook deze coach wil aanvallend, verzorgt voetbal op de mat brengen. Dat merk je wel. Het is nog vroeg om hier echt over te praten want we zijn eigenlijk pas los. Tegen een sterkere tegenstander kun je pas zien hoe we staan en hoe het loopt, en bovendien kan er nog van alles gebeuren in de voorbereiding."

Bij FC Den Bosch zijn er een aantal spelers vertrokken. De verdediger Jordens Peters en Kees van Buuren kozen voor Willem II, Paco van Moorsel koos voor het hoge Noorden oftewel FC Groningen, Standard Luik wist Danny Verbeek naar de Belgische competitie te lokken, Ronnie Reniers zocht zijn heil bij PEC Zwolle en Stijn de Looijer gaat het proberen bij N.E.C. Nijmegen. De Brabanders versterkten haar selectie met hoofdzakelijk jonge talentvolle spelers. Van FC Eindhoven kwamen Justin Tahapary en Jelle de Bock, beide verdedigers. Van ADO Den Haag wordt Wouter de Vogel gehuurd, Emre Bilgin verruilde SC Telstar voor de Bosschenaren en de aanvallers Randy Wolters (FC Emmen) en Enzio Boldewijn (FC Utrecht) gaan Van Weert voorzien van veel voorzetten en assists.

"Zoals je net hebt kunnen zien heeft de club vele spelerswisselingen moeten ondergaan deze zomer", vertelt Van Weert. "Maar dat hoeft niet uit te maken. Er is voldoende kwaliteit, inzicht en snelheid binnenboord gehaald. Hoe de basiself er uit zal zien weet ik niet. Ik kan alleen zeggen dat Kevin Begois zo goed als zeker onze nieuwe aanvoerder wordt. En hoe verder het elftal zal gaan worden, dat zal de toekomst uit moeten wijzen. In de komende wedstrijden zullen we vermoedelijk naar een vast elftal toe gaan werken, verwacht ik."

De spits geniet ook dit seizoen het vertrouwen van zijn trainer. "Ik hoop natuurlijk dat de nieuwe trainer mij veel zal laten spelen. Veel spelen en fit blijven zijn voor mij de speerpunten voor het komende seizoen. Ik hoop stappen te kunnen maken en veel goals te kunnen scoren. Wie weet zit er dan na dit jaar een mooie transfer in het verschiet."

De 22-jarige Brabantse aanvaller hoopt veel gebruik te kunnen maken van de snelheid en steekpasses van zijn collega-aanvallers c.q. middenvelders. "Met Emre, Randy en Enzio hebben we veel snelheid in huis gekregen. Hopelijk kunnen ze mij voorzien van veel voorzetten en assists. Ik heb al gezien dat Wouter de Vogel een speler is die de rol van Paco van Moorsel op zich kan nemen. Ik kan niet in de glazen bol van de trainer kijken hoe hij zijn elftal zal samenstellen maar het zou wel degelijk een optie kunnen zijn. Wouter is momenteel geblesseerd, maar hij is zeker in staat mij alleen voor de keeper te zetten," lacht Van Weert.

FC Den Bosch zal zich ook komend seizoen weer gaan richten op de bovenste plekken van de ranglijst. Het veroveren van een play-off-ticket is naar verwachting de doelstelling. "De competitie is met clubs als De Graafschap en Excelsior sterker geworden verwacht ik. Met deze twee ploegen en met nog een aantal teams zullen we de strijd aan moeten gaan. We zullen aan het einde van de rit zien waar we staan."

Door de grote uittocht van spelers van FC Den Bosch heeft Tom van Weert ook regelmatig gedacht: Stel dat er nou een mooie club voor mij komt? Wat ga ik doen als die ene trein voorbijkomt? "Ik ga er vanuit dat ik bij FC Den Bosch blijf, maar als er iets moois voorbij komt ga ik dat natuurlijk goed overwegen, mijn ambities liggen in de eredivisie."

Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (2)

Reacties
Kella020 Rang: International| 24-07-2012 18:05 | Reageer

FC Den Bosch maakt natuurlijk opnieuw kans te promoveren naar de Eredivisie. De Jupiler League verlies ik een beetje uit het oog, maar het blijft een doelpuntrijke competitie. Overigens nog nooit van Tom van Weert gehoord, maar dat terzijde. :D

bennyboys Rang: Wereldkampioen| 28-07-2012 16:44 | Reageer

Hij heeft het afgelopen seizoen goed gedaan als spits bij Den Bosch maar gelukkig was Willem II in de Finale te sterk en gingen zij promoveren.Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!