| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: David Meul: We zijn klaar voor het echte werk'

6 augustus 2012 12:30 | Bron: TjerkstraMedia.nl
 

Willem II promoveerde afgelopen seizoen naar de Eredivisie. In het beslissende treffen tegen FC Den Bosch werd gewonnen en zodoende mogen de Tilburgers zich opmaken voor een ogenschijnlijk lastig seizoen met perspectief. VoetbalInfo ging poolshoogte nemen bij de doelman van Willem II, David Meul. De geroutineerde doelverdediger denkt dat het allemaal goed zal komen met zijn ploeg.

"De voorbereiding zit er bijna op. Met nog één week te gaan zie ik het seizoen positief tegemoet. Het is nog een beetje zoeken naar de vorm, maar ik denk dat het allemaal goed zal komen met de ploeg. We zullen er staan. Er staat een prima selectie. We hebben een aantal nieuwe jongens in moeten passen, maar dat is naar mijn idee voortreffelijk gegaan. Die nieuwe spelers zijn goed opgevangen en geïntegreerd."

"In het oefenduel tegen Nicosia hebben we goed gevoetbald. We speelden tegen een team die Europees voetbal speelt. Met een 1-1 gelijkspel waren we best tevreden. Het balletje ging lekker rond bij ons, dus dat geeft vertrouwen."

In de voorbije seizoenen gingen de Tilburgers uit van hun eigen kunnen. Komend seizoen, in de Eredivisie, zal men een andere strategie moeten bedenken. Meul: "Op zich zal er niet veel veranderen. We zullen vanuit een goede organisatie ons spel gaan spelen. We hebben een prima team die gretig is. Het teambelang zal gaan zegevieren, dat is wat we willen met Willem II. Die weg zijn we vorig jaar na de winterstop ingeslagen en dat blijven we vasthouden."

Willem II begint de competitie komende vrijdag thuis tegen aartsrivaal NAC Breda. Het wordt een prachtig affiche voor de tricolores en haar supporters. "Het zou fantastisch zijn als we met drie punten kunnen beginnen, maar dat heb je niet voor het zeggen. Het begint al aardig te kriebelen bij ons. We zijn klaar voor deze mooie match."

Handhaving is de voornaamste doelstelling van Willem II voor dit seizoen. "Het zou mooi zijn als we ons zo snel mogelijk weten te handhaven. In eigen huis zullen we de punten moeten gaan pakken, in uitwedstrijden zal het sprokkelen worden. Toch denk ik dat we kunnen stunten met dit team. Als we als team spelen zie ik veel perspectief voor ons."

David Meul speelde voordat hij naar Tilburg vertrok bij Fortuna Sittard en SC Cambuur. De Belg heeft een contract voor één seizoen met optie voor nog een seizoen. De keeper heeft het enorm naar de zin bij Willem II. "Ik hoop met Willem II steeds dat stapje hoger te kunnen maken. De club leeft enorm en dat is geweldig. Willem II is een echte volksclub met een fantastische achterban. In de Jupiler League, vorig jaar, zaten er al tienduizend fans op de tribune. In de Eredivisie wordt dat alleen maar meer verwacht ik. Nee, ik hoef voorlopig niet weg hoor. Mijn ambities liggen in het opbouwen van iets moois met Willem II."

De goalie hoopt de stijgende lijn van het vorige seizoen vast te kunnen houden. "Laten we uitgaan van de nul en dan zien we wel verder. De nul vasthouden zal zwaar worden, maar niets is onmogelijk. Met de twaalfde man op de tribune moet het goed komen", lacht Meul.

Als we de media mogen geloven dan beschikt trainer/coach Jurgen Streppel dit seizoen over maar één echte spits. Meul: "Ik heb dat ook uit de pers vernomen inderdaad, maar ik zie geen problemen voorin. Donny de Groot is een spits van formaat. Met Genero Snijders hebben we ook een speler die die positie goed kan invullen. De voorbereiding heeft dat uitgewezen. De club is wat ik heb vernomen nog wel op zoek naar een extra aanvaller. We zullen het zien. Met de selectie die er nu staat kunnen we zeker gaan knallen de komende weken…"

Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!