| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Rick ten Voorde: 'Ben met veel vertrouwen terug gekomen'

13 augustus 2012 17:00 | Bron: TjerkstraMedia.nl
 

"We hebben vanmorgen weer heerlijk getraind," vertelt Rick ten Voorde. "De rest van de dag even lekker relaxen in het zonnetje en dan morgen staat er weer een mooie wedstrijd op het programma. We spelen tegen Rayo Vallecano. Een Spaanse ploeg en prima oefenpartner." Je merkt aan alles dat Rick goed in zijn vel steekt en dat hij een prima voorbereiding kent bij NEC Nijmegen. Rick: "De voorbereiding loopt soepel. We trainen goed en er is veel bereidheid onderling. De samenwerking met de nieuwe jongens verloopt heel goed. We gaan er een mooi seizoen van maken."

In de zomer van 2011 verlengde Rick ten Voorde, aanvaller van beroep, zijn contract bij NEC. "De club was tevreden over mij en wilde graag verder met me. De kans op speelminuten was naar mijn mening minimaal, en dus zijn we in goed overleg overeengekomen dat het beter was dat ik voor één seizoen verhuurd zou gaan worden. Het moest wel een club zijn die bij mij zou passen en waarbij ik mogelijkerwijs veel speelminuten kon maken."

"Het werd RKC Waalwijk. Ik heb er een prima seizoen kunnen draaien. Ik heb mijn niveau gehaald, heb vele wedstrijden mogen spelen en heb de nodige doelpunten kunnen maken. Want een aanvaller wordt afgerekend op zijn goals. RKC is voor mij een goede keuze geweest voor mijn persoonlijke ontwikkeling, nu ben ik weer terug bij NEC."

"Ik ben met veel vertrouwen terug gekomen naar Nijmegen. Zoals ik net al aangaf verliep de voorbereiding goed en heb ik veel mogen spelen." Ten Voorde is van origine een echte spits, toch speelde hij in de voorbereiding vaak als linksbuiten. "Je hebt gelijk, ik ben meer een centrumspits, maar kan ook goed uit de voeten aan de buitenkant. Ik heb er vaker mogen staan en dat gaat me goed af. Ik ben wat je noemt een loper. Ik moet het hebben van mijn snelheid, mijn kracht en mijn scorend vermogen. Als een soort ‘valse’ spits kan ik die kwaliteiten ook laten zien."

De uit Emmen afkomstige Ten Voorde ziet dagelijks op de training van zijn club dat er goed is ingekocht door Eniesee. "Er is veel kwaliteit, routine en voetballend vermogen binnenboord gehaald. Ik merk dat ik veel kan leren van de nieuwkomers. Michel Breuer bijvoorbeeld, is goed in het aansturen van zijn medespelers. Michel is een goede leermeester voor mij. Ik moet als aanvaller constant scherp zijn. In het verleden had ik daar nog wel eens problemen mee."

Het behalen van de play-offs zal vermoedelijk de doelstelling zijn voor de ploeg van trainer/coach Alex Pastoor. "Het is nog te vroeg om over doelstellingen te praten geeft Ten Voorde aan. Want er kan nog zoveel gebeuren in de voorbereiding en voor 1 september. Over zijn eigen doelen heeft de frontspeler al wel nagedacht. Allereerst hoop ik een basisplaats te veroveren dat recht zal geven op veel speelminuten. En bovendien wil ik me meer en meer in dienst van het team gaan spelen. Ik wil proberen belangrijk te zijn voor de ploeg."

NEC won haar eerste competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen met 0-2.

Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!