| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Christian Eriksen, ‘Danish Dynamite van Ajax’

3 september 2012 15:04 | Bron: TjerkstraMedia
 

Christian Eriksen is wat je noemt het 'Danish Dynamite' van A.F.C. Ajax. De middenvelder van de landskampioen speelt sinds de zomer van 2008 bij de landskampioen en is de afgelopen seizoenen een belangrijke schakel geworden op het Amsterdamse middenveld. De Deens international wordt omschreven als het 'grote' talent dat over een aantal jaren bij een Europese topclub zal spelen.

Ajax merkte de aanvallende middenvelder op toen hij in de jeugdopleiding actief was bij het Deense Odense BK. Daarmee was hij de zoveelste Deense speler die de overstap maakte naar Amsterdam. Voor Eriksen begon het in de hoofdstad op zijn zestiende, bij de B1. Al snel speelde hij in de A1 van Frank de Boer, die toen nog de trainer was van dat team. Voormalig Ajax-coach Martin Jol liet Eriksen debuteren in Ajax1, in de wedstrijd tegen NAC Breda. Sindsdien is de speler niet meer weg te denken bij de landskampioen van het seizoen 2010/2011 en 2011/2012.

Eriksen: "Dat ik omschreven word als een groot talent is mooi om te horen. Ik kan alleen maar aangeven dat ik gewoon mijn ding doe. Voetballen in de top van de Eredivisie is goed voor mijn ontwikkeling. Het was dan ook wel degelijk een bewuste keuze om naar Nederland te komen. Als jonge speler kun je hier stappen maken en dat doe ik dan ook."

De middenvelder van Ajax hoopt dat hij zijn goede prestaties van het vorige seizoen kan overtreffen. "We zijn pas begonnen aan de competitie, dus het is nog even wennen aan elkaar. Toch denk ik dat we weer een mooi seizoen zullen gaan draaien met de ploeg. De kans is groot dat er nog een paar nieuwe spelers bij komen, met dat gegeven moet het zeker goed komen met Ajax. Natuurlijk gaan we opnieuw voor de landstitel."

Christian Eriksen is een speler die op meerdere posities op het middenveld uit de voeten kan. "In principe ben ik een 'nummer tien', maar bij Ajax ben ik één van de twee aanvallende middenvelders. In het Deense elftal spelen we met één diepe middenvelder."

Nu we het toch even hebben over het Deense voetbalelftal is het toch altijd leuk om te vragen hoe hij de winst op het Nederlands elftal heeft beleefd. Eriksen begint te lachen: "Haha… De zege op Oranje was heel erg mooi voor ons. Alleen hebben we het niet door kunnen trekken naar nog twee winstpartijen. Gelet op het spel en de wedstrijden zat er tegen Duitsland en Portugal zeker een gelijkspel in, maar het mocht niet baten. Het was ook een zware poule hoor. We hebben wel aangetoond dat we het 'grote' landen heel moeilijk kunnen maken."

Op de vraag of hij zijn medespelers van Ajax na de gewonnen match nog had geplaagd, was het antwoord volmondig: "Jazeker! Ik heb wel een paar sms-jes verzonden na afloop inderdaad. Haha…"

Sipke Tjerkstra

Noot: Het interview vond een week geleden plaats. Dus voor de loting van de CL en het sluiten van de transferwindow.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!