| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Raitala zocht en vond vastigheid bij sc Heerenveen

8 september 2012 18:30 | Bron: TjerkstraMedia
 

Deze zomer contracteerde sc Heerenveen de Finse verdediger Jukka Raitala. De linksback kwam over van het Duitse TSG Hoffenheim, dat hem afgelopen seizoen hadden verhuurd aan het Spaanse Osasuna. De speler is tevens international van Finland en mocht vorig seizoen nog spelen tegen het grote FC Barcelona.

Raitala is blij dat hij nu bij Heerenveen zijn wedstrijden mag en kan spelen. De Fin kampt momenteel met een liesblessure, maar is op de weg terug. "Ik weet niet of ik er bij zal zijn tegen ADO Den Haag volgend weekend. Je moet toch oppassen met zo’n blessure. Je kunt namelijk zo weer een terugslag krijgen en dan ben ik er nog langer uit."

Jukka Raitala is dolblij met zijn nieuwe club. "Ik was op zoek naar een beetje vastigheid en rust. Ik heb dat nu gevonden met sc Heerenveen. Ik heb de laatste drie jaar elk seizoen een nieuwe club gehad. Nu wil ik voor langere tijd een vaste kracht worden. Die kans krijg ik nu bij sc Heerenveen, en daar ben ik heel blij mee. Ik weet zeker dat ik hier in Friesland een mooie tijd zal krijgen."

Raitala is wat je noemt een allround-verdediger. "Ik ben naar mijn mening een redelijke moderne verdediger. Ik kan op zowel de rechter- als de linkerkant in de verdediging uit de voeten. Mijn voorkeur gaat echter uit naar de linksbackpositie. Heerenveen heeft mij min of meer ook aangegeven dat ik voor die positie gehaald ben, dus dat komt helemaal goed. Verder ben ik opbouwend en ben ik een speler met aanvallende intenties. Ik ben daarnaast redelijk tweebenig, kan aardig koppen en ben redelijk snel. Ik hoop een grote toegevoegde waarde voor dit Heerenveen te worden."

Heerenveen had de verdediger al een aantal jaren in het vizier. "Ik wist dat de club mij al een tijdje volgde en kon de club al wel. Heerenveen heeft een goede naam opgebouwd in Scandinavië. Veel Scandinavische spelers kwamen naar hier en vertrokken naar grotere clubs. Dat is alleen maar positief voor de club. Vorig jaar wilde Heerenveen mij al halen, maar koos ik voor Osasuna. Ik was de eerste Finse speler die actief was in de Primera Division. Het was een mooie ervaring voor mij."

"Ik heb met Osasuna nog tegen Barcelona mogen spelen. Ik mocht het opnemen tegen Lionel Messi. Dat was fantastisch om mee te maken. Ik speelde de hele wedstrijd, en dat ging eigenlijk heel goed. Barcelona kwam met een houding het veld op van: 'Dit doen we wel even'. Niet dus. Wij wonnen met 3-2. De spelers van FC Barcelona waren woest. Na afloop wisselde ik mijn shirtje met Dani Alves. Hij keek me niet aan, hij gooide zijn shirt gewoon naar me toe. Ik vind Alves trouwens één van de beste verdedigers van dit moment. Met name aanvallend is hij erg heel sterk."

Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (2)

Reacties
KasperHermans Rang: International| 08-09-2012 18:42 | Reageer

Knappe prestatie van sc Heerenveen, om zo'n jonge speler op te pikken, terwijl hij toch al ervaring heeft in twee van de grootste Europese competities. Ben benieuwd hoe hij het gaat doen

harrybeuk Rang: Teletekst supporter| 10-09-2012 13:18 | Reageer

Goede keuze van Heerenveen, alleen klopt het denk ik niet wat betreft de eerste Finse speler in de Primera Divison. Litmanen was daar toch ook al actief bij Barcelona rond 2000..Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!