| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Kristoffer Nordfeldt: 'Ik ben blij met deze club'

20 september 2012 14:00 | Bron: TjerkstraMedia
 

Het wil nog niet echt lukken met sc Heerenveen. De resultaten vallen tegen en trainer Marco van Basten en de technische leiding hadden even bonje met elkaar. Nu de lucht is geklaard kijken de Friezen vooruit. Het uittreffen tegen FC Twente staat op de rol. Doelman Kristoffer Nordfeldt gelooft dat het goed zal gaan komen met Heerenveen. De goalie ziet aanknopingspunten.

"Er is veel veranderd binnen de selectie van sc Heerenveen. Veel spelers gingen en veel nieuwe jongens kwamen terug. Vooral jong talent, maar dat hoeft zeker niet verkeerd te zijn. We hebben tegen Feyenoord en AZ goed voetbal laten zien. Het is echter zonde dat het goede spel niet beloond werd met drie punten."

De eerste keeper van Heerenveen heeft het uitstekend naar de zin in het Friese haagje. "Ik ben content met mijn prestaties", vertelt de goed Nederlands sprekende goalie. "Alleen mijn optreden tegen Molde was minder."

"Ik heb in keeperstrainer Albert van der Sleen een prima trainer. Hij weet wat ik kan, en hij weet wat ik nog beter kan doen. Hij reikt mij veel aan, maar ik zal het moeten laten zien in het veld. Ik kan als jonge doelman van 23 jaar nog ontzettend veel bijleren hier in Friesland."

"Ik ben blij met deze club", gaat Nordfeldt verder. "Ik ben afkomstig van IF Brommapojkarna. Een kleine club in Zweden. Ik heb er zes jaar mogen spelen. Het waren mooie, maar ook best wel rare jaren. Dan degradeerden we weer en dan plots promoveerden we weer. Het niveau het eerste elftal was niet om naar huis te schrijven. De jeugdopleiding staat echter wel heel goed bekend. Ik was op een gegeven moment toe aan een vervolgstap. Ik wist dat Heerenveen mij al een lange tijd volgde en toen ik transfervrij werd, wist ik wat ik ging doen: Naar sc Heerenveen!"

"Voor Scandinavische spelers is het gemakkelijk aanpassen in Nederland", geeft Nordfeldt aan. "De cultuur, de taal, de mensen, er zit niet veel verschil tussen eigenlijk. Verder is het ook hier lekker rustig. Ik kan hier na de training heerlijk ontspannen op de golfbaan. Golf is een grote passie van mij. Het is een relaxte sport en je kunt alles om je heen even vergeten. Mijn handicap is negen", glimlacht de doelverdediger.

Nordfeldt is een explosieve doelman zegt hij zelf. Ook wordt hij vaak omschreven als een echte lijnkeeper. "Ik sta in de goal om de ballen tegen te houden en besef heel goed dat er gepresteerd moet worden. Heerenveen is een goede club die wil en moet winnen en ik hoop dat ik daar een belangrijke bijdrage aan kan leveren. Daar waar ik kan probeer ik mijn ‘defenders’ te coachen, al was dat uit bij Molde lastig. In die wedstrijd was de communicatie in de laatste minuut niet naar behoren."

"We gaan nu verder bouwen aan een mooie ploeg. We weten dat we goed kunnen voetballen. Eén goede overwinning kan de wereld doen veranderen", lacht de doelman.

Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!