| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Emrullah Guvenç, ‘Ik doe gewoon mijn ding’

27 september 2012 14:00 | Bron: TjerkstraMedia
 

Emrullah Güvenç is één van de smaakmakers van de Jupiler League. De middenvelder van Helmond Sport, die ook in de aanval uit de voeten kan, scoort aan de lopende band voor zijn ploeg en laat week in week uit zien dat hij ook over veel technisch vernuft bezit. Wie is deze speler en wat is zijn geheim?

Güvenç: "Ik ben geboren in het Belgische Genk en ben op jonge leeftijd naar Nederland gekomen om daar te gaan voetballen. In de jeugd van Fortuna Sittard heb ik mijn eerste stappen mogen maken en heb ik mogen werken aan mijn toekomst als profvoetballer. Ik heb een prima tijd gekend in Sittard. Na de mooie tijd bij Fortuna zat ik een half jaar zonder club, maar toen Top Oss voorbij kwam, wat later FC Oss werd, heb ik de draad weer op kunnen pakken. Na tweeënhalf jaar Oss dacht ik aan een Turks avontuur te gaan beginnen, maar dat avontuur ging aan mijn neus voorbij. Bij Helmond Sport weet ik weer waarvoor ik het allemaal doe. Ik voel me gewaardeerd en de prestaties zijn goed. Helmond Sport is zo’n beetje mijn thuis geworden. Er staat een team die voor het hoogste gaat, zonder te zeuren of wat dan ook. Er is geen druk, er is rust. Heerlijk!"

"Wat mijn geheim is…? Gewoon mijn ding doen. Ik word betaalt om goed te presteren en blijven te presteren met Helmond Sport. Ik leef van dag tot dag. Het is natuurlijk ontzettend mooi dat ik al veel doelpunten heb gescoord, maar het zegt nog helemaal niets. De competitie is pas zes wedstrijden los. Ik hoop qua goals de dubbele cijfers te halen, maar goed er kan zomaar iets gebeuren waardoor dat niet lukt. Ik streef, net als de club, naar het hoogst haalbare. Aan het einde van de rit zien we wel waar we staan."

"Onze doelstelling is en blijft de nacompetitie halen. Als ons dat niet gaat lukken dan hebben we gewoon gefaald. De club wil graag naar de Eredivisie en hopelijk kunnen we het in de derde poging wel bewerkstelligen."

Güvenç is volgens zijn collega en medespeler Davy Brouwers een topkerel. "Ik ken Emrullah nog maar een paar maanden, toch kan ik al wel zeggen dat het een geweldige jongen is voor de ploeg, maar ook in de auto. We rijden altijd samen naar de trainingen, want we wonen nog beiden in België. Het is heel erg gezellig in de auto dus dat zegt genoeg denk ik."

Het is voor velen een beetje onduidelijk wat voor een speler Güvenç is. Is hij een middenvelder of meer een aanvaller? "Ik zit er precies tussenin," geeft de goalgetter droog aan. "Ik ben een middenvelder die zeer aanvallend opereert en die het moet hebben van de ruimte. Ik ben op mijn best als ik in een soort van vrije rol speel."

Het contract van de speler loopt nog tot de zomer van 2013. Emrullah: "Ik hoop met Helmond Sport te promoveren naar de Eredivisie. Ook op het hoogste podium wil ik ooit mijn kunsten tonen. Als het niet bij deze club is of zal zijn, dan hopelijk bij een aanvallende ploeg. Verdedigend ingestelde clubs hoeven me niet te bellen. Ik kom het beste tot mijn recht als ik acties kan maken en de vrije ruimte kan bespelen."

Güvenç is zeer lovend over zijn werkgever en over zijn medespelers in het algemeen. "Als club bepaal je aan het begin van de competitie een doelstelling. Iedereen weet dan ook wat we willen en iedereen houdt zich aan die afspraken. Hier bij Helmond Sport staat er een collectief, een hecht team die weet wat en wanneer het moet gebeuren. We zijn geen kleine kinderen die bij ieder wissewasje staan te zeiken of te zeuren. Wisselspelers bijvoorbeeld weten dat hun tijd nog wel komt en de technische staf probeert de druk, als die er al wel is, bij ons vandaan te halen. De manier van werken is hier gewoon geweldig."

Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!