| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Elson Hooi: 'Dromen werden werkelijkheid'

5 oktober 2012 14:00 | Bron: TjerkstraMedia
 

Dromen werden werkelijkheid voor Elson Hooi toen hij vijftien jaren jong was. De rappe buitenspeler werd op Curaçao bij de Koninkrijkspelen gescout door NAC en mocht op stage in Breda. Het beviel de speler zo goed dat hij andere clubs, waaronder FC Groningen en Sparta Rotterdam, links liet liggen.

"Het gevoel bij NAC Breda was gelijk goed. Ik voelde me gelijk thuis bij de club. Ik had nog kunnen kijken bij die andere clubs, maar dat had voor mijn idee geen zin. Mijn besluit stond vast. Bij NAC wilde ik blijven. Ik mocht starten bij de B-junioren en moest me vooral richten op de positie als buitenspeler. Ik moest vooral werken aan mijn voorzetten. Met mijn snelheid, mijn techniek en mijn acties zat/zit het wel goed."

Hooi, die in 2007 van Curaçao naar Nederland kwam, ging wonen bij zijn tante in Rotterdam. "Ik ben zonder mijn ouders naar Nederland gekomen. Ik ben ontzettend goed opgevangen door mijn tante. Zij heeft me vanaf dag één gesteund, gemotiveerd en mij discipline bijgebracht. Voor een jonge voetballer die daarnaast nog studeerde was het best zwaar. Ik maakte lange dagen, want ik moest ’s ochtends vroeg van Rotterdam naar Breda reizen en daarna weer terug naar de havenstad voor mijn school. Ik was ’s avonds vaak pas rond half negen weer thuis."

Als je profvoetballer wilt worden, dan moet je er alles voor over hebben. En dat heeft Elson dan ook. "Jazeker. Ik wil en zal er altijd voor gaan. Ik wil slagen bij NAC en merk dat ik me hier goed kan ontwikkelen. Ik moet hier elke dag leren, elke dag beter worden. Ik ben hier gekomen om profvoetballer te worden. Ik doe er echt alles voor. Alles."

De bekroning van zijn verrichte arbeid zag Hooi afgelopen zomer terug in een tweejarig contract bij de club en in de vele basisplaatsen in dit nog prille seizoen. De speler lacht en geniet: "Haha, ik mag zoals het nu gaat misschien niet klagen, maar voor mezelf ben ik nog niet helemaal tevreden. Ik moet me nog beter positioneren en moet meer scoren en assists geven."

Elson Hooi hoopt dit seizoen veel speelminuten te kunnen en mogen maken voor zijn werkgever NAC Breda. "Het zou voor mijn ontwikkeling heel goed zijn natuurlijk dat ik veel speel, maar goed het is aan de coach. Dat ik dit seizoen al veel heb mogen starten in de basis is voor mij al een hoogtepunt. Laten we hopen dat het sprookje nog lang door mag blijven gaan," aldus een vrolijke Hooi.

Over zijn club NAC is de snelle buitenspeler louter enthousiast. "Een plaats bovenaan het rechterrijtje is een normale doelstelling denk ik. We hebben een goede selectie. Een prima mix van jong en oud. Als wij, de jonge garde, ons op een goede manier kunnen ontwikkelen tot goede Eredivisie-waardige spelers dan moet het zeker goed gaan komen met NAC."

Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!