| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Randy Wolters: ‘Alle neuzen dezelfde kant op’

8 oktober 2012 15:00 | Bron: TjerkstraMedia
 

Vanuit de media kwam in februari 2012 het bericht dat FC Den Bosch een nieuwe buitenspeler had aangetrokken. De Brabantse ploeg die toen nog volop meestreed in de top van de Jupiler League wist Randy Wolters te strikken. De toen 21-jarige aanvaller van FC Emmen kwam met de Bossche club een contract tot 2014 overeen.

Nu, vandaag de dag, schijnt de zon wat minder boven het stadion van FC Den Bosch. De resultaten vallen tegen. Afgelopen vrijdag wonnen de Brabanders wel met 0-5 bij AGOVV, toch heeft de ploeg van de nieuwe coach Jan Poortvliet het 'net' niet. De blauwhemden staan in de kelder van de eerste divisie met zes punten.

De inmiddels 22-jarige Randy Wolters: “We hebben de punten hard nodig. We zijn met zijn allen ontzettend gedreven en gepassioneerd maar het lukt nog niet echt bij ons. We creëren voldoende kansen, maar we scoren niet of te weinig. Thuis tegen Excelsior lukte het wel. Het zou ons vertrouwen moeten geven eigenlijk, maar blijkbaar is het ons even niet gegund. Als we zorgvuldig en rustig blijven moet het goed gaan komen. We hebben een sterke selectie met veel mogelijkheden. Je zag vorig jaar in de Eredivisie dat Ajax in het begin van de competitie ook veel punten liet liggen. Ze stonden aan het einde van de rit wel met die schaal omhoog. Nu wil ik niet zeggen dat we kampioen gaan worden, maar een plaats in het linkerrijtje moet kunnen. Ik heb er alle vertrouwen in.”

Fred van der Hoorn, technisch directeur van FC Den Bosch, was in februari ontzettend blij met de komst van Wolters. Hij omschreef zijn aanwinst als volgt: "Randy is een talentvolle buitenspeler, die zowel op links als op rechts uit de voeten kan. Randy heeft veel snelheid, een goede actie en is in het bezit van een prima voorzet. Wij verwachten dat hij zich bij ons de komende jaren kan door ontwikkelen en voor veel dreiging in de aanval gaat zorgen.”

Wolters: “Ik denk dat wat Van der Hoorn toen aangaf zeker niet gelogen is. Ik ben een snelle buitenspeler, die het moet hebben van acties en de voorzet. Ik moet echter wel nog dreigender worden. Ook moet ik mijn rechterbeen sterker maken. Verder klopt het als een bus”, lacht Wolters.

“Het is mijn taak de spitsen of de middenvelders te voorzien van de ideale voorzet. Daar ben ik voor gehaald. Verder probeer ik mijn taken zo goed mogelijk als ik kan uit te voeren. Het grillige c.q. opvliegerige wat ik heb, moet ik ook nog meer onder controle zien te houden. Ik werk er hard aan. Ik weet van mezelf wat mijn tekortkomingen zijn en dat is denk ik al heel belangrijk.”

Randy Wolters vindt zijn keuze voor FC Den Bosch een sportieve vooruitgang. "Bij FC Emmen was het ook allemaal prima hoor, maar hier bij Den Bosch ruik je echt de ambitie, de passie en de wil om hogerop te komen. Die ‘drive’ om hogerop te komen heb ik ook. Natuurlijk wil ik ooit spelen in de Eredivisie. Maar allereerst wil ik lekker voetballen bij FC Den Bosch. Nogmaals, als we rustig blijven en de neuzen in dezelfde richting weten te krijgen dat gaat het nog een mooi seizoen worden.”

De rappe vleugelspeler is een geboren Leidenaar. In Leiden trapte Wolters dan ook voor het eerst tegen een bal. Volksclub LVV Lugdunum werd zijn eerste voetbalvereniging. Via ADO Den Haag (D-junioren), UVS (C-tjes) kwam Randy terecht in de jeugdopleiding van FC Utrecht. Het werd zijn club, want onder toenmalig trainer/coach Willem van Hanegem debuteerde Wolters in het betaalde voetbal.

“Dat was geweldig. Het was tegen VVV-Venlo. Ik scoorde nog in die wedstrijd, we verloren wel met 1-4. Ik voelde in die periode dat er vertrouwen was. Ik voelde dat de trainer mij speelminuten ging geven. Het gebeurde ook, maar na een paar goede wedstrijden kwam er een dip en was het snel over bij 'de FCU'. Bij de A1 van FC Utrecht moest ik mij wederom bewijzen want Van Hanegem, de trainer die het wel in mij zag zitten, was door die bekende trainersrel vertrokken. De trainers Ton du Chatinier en Jan Wouters zagen het blijkbaar niet in mij zitten. Je wilt als jonge speler toch speelminuten maken, dus was het beter voor mij om me te verhuren. Het werd FC Emmen.”

“Het eerste half jaar, de verhuurperiode zeg maar, was best lastig voor me. Ik woonde in een hotel en dat is toch anders dan als je je eigen stekkie hebt. Ik kon mijn teamgenoten wel opzoeken, maar toch is het anders. Na die zes maanden kreeg ik een huisje van de club en voelde ik me helemaal thuis. Na het prettige gesprek met de technisch directeur van FC Den Bosch wist ik wat ik wilde. Bij deze club wil ik laten zien wat ik kan en wat ik waard ben.”

Wolters: “Het is zaak voor ons om in de komende wedstrijden de punten te gaan sprokkelen. Als de vorm van de dag goed is, dan komen de punten vanzelf en zal het zelfvertrouwen gaan toenemen.”

Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!