| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Samir Fazli: 'Misschien komt mijn tijd nog'

13 oktober 2012 16:00 | Bron: TjerkstraMedia
 

In 2009 contracteerde sc Heerenveen aanvaller Samir Fazli. De Macedonische spits kwam over van FK Makedonija en werd omschreven als een toptalent. Fazli tekende een contract voor vijf seizoenen bij de Friese club en hoopte op veel speelminuten bij zijn nieuwe club.

Echter dat laatste zit steeds niet mee, geeft de spits aan. “Ik had gehoopt dat ik meer zou gaan spelen, maar de trainers besluiten steeds anders. Ik ben daarin natuurlijk teleurgesteld, maar misschien komt mijn tijd nog.”

Samir Fazli debuteerde voor sc Heerenveen in zijn eerste seizoen tegen Willem II. Scoren deed hij het seizoen er na voor zijn club. Tegen N.E.C. Nijmegen wel te verstaan. Vorig seizoen speelde hij maar één minuut voor het eerste elftal en moest hij het doen met de trainingen en de wedstrijden bij Jong Heerenveen. Bij de beloften speelde hij vaak als middenvelder. Een vreemde positie voor een spits erkend ook Fazli: “Het was inderdaad een beetje vreemd. Het deerde me echter niet. De trainer had voorin heel veel mogelijkheden en koos voor andere jongens. Daardoor moest ik genoegen nemen met een plek op het middenveld.”

De Macedoniër geeft aan dat hij een echte spits is. “Ik ben wat je noemt een moderne spits. Ik ben een meevoetballende speler die een aanspeelpunt kan zijn voor mijn teamgenoten. Ik ben explosief, tweebenig en heb een neusje voor het doel. Met mijn kwaliteiten kan ik nog van grote waarde zijn voor dit Heerenveen denk ik. Ik train ontzettend hard en ben ik topvorm. Ik voel me uitzonderlijk goed en dat straal ik ook uit op de trainingen. Ik hoop dat de trainers dat in gaan zien en mij een kans gaan geven. Ik ben hier nu al een aantal jaren en telkens weer lijkt het alsof ik moet vechten tegen de bierkaai. Ik zal alles blijven geven en ik weet zeker dat het goed zal komen met mij.”

Samir is een ‘losse’ jongen vind hij zelf. “Ik bedoel dan dat ik altijd vrolijk en ontspannen ben. Ik geniet van alles wat ik doe. In Nederland merkte ik in het begin dat er een soort van, ja hoe omschrijf ik dat… stugheid heerste. Het viel me op dat je in Nederland heel veel dingen altijd conform de regels moet doen en daarvan niet echt van af mag wijken. Dat was voor mij in het begin best wel wennen. Dat ‘losse’ hebben heel veel mensen meegekregen vanuit de Balkan, maar nu ik weet hoe de meeste mensen hier zijn is het geen probleem meer. Als ik thuis kom dan gaat de muziek aan en begin ik weer te dansen. Het is een soort uitlaatklep voor me geworden.”

“Het gaat allemaal goed komen met mijn persoon,” sluit de spits af. “Dat ik vorig seizoen niet speelde daar had ik vrede mee. Bas Dost deed het natuurlijk voortreffelijk. Nu voel ik dat die speelminuten er aan zitten te komen. Nogmaals, ik train goed en scherp en voel me top. Ik heb de goede vorm te pakken en ik geloof in mezelf. In Macedonië weten ze wie ik ben en wat ik kan. Dat gaat in Nederland ook gebeuren. Let maar op mijn woorden, lacht Samir. “Ik ben er klaar voor!”

Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!