| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Paco van Moorsel: 'We kunnen ver komen met deze ploeg'

22 oktober 2012 15:04 | Bron: TjerkstraMedia
 

Met veel pijn in zijn hart verliet Paco van Moorsel afgelopen zomer FC Den Bosch. Na vele hondstrouwe jaren bij de Brabantse club werd het tijd voor de speler om het hogerop te gaan proberen. Met veel zin en vol trots toog Van Moorsel transfervrij naar het hoge Noorden alwaar hij een driejarig contract ondertekende bij FC Groningen.

Paco heeft het ontzettend naar de zin in Groningen. “Het bevalt me heel erg goed. Het leven, de stad, de club en alles er om heen is top. Het was in het begin even wennen voor me, want het is natuurlijk wel een grote stap voorwaarts voor mij. Zo speel je in de Jupiler League, en zo zit je bij een Eredivisievereniging waarbij je al snel merkt dat het qua baltempo en dergelijke sneller gaat.”

Het seizoen begon niet optimaal voor de in Veldhoven geboren speler. Net voor de start van de competitie raakte Van Moorsel geblesseerd. “Een verrekking in het bovenbeen heeft mij een aantal weken gekost. Dat was even balen natuurlijk. Ik ben erg blij dat ik weer kan aansluiten bij de groep. Het is nu zaak om proberen aan te haken en minuten te gaan maken om zodoende belangrijk te kunnen zijn voor de ploeg. “

Paco van Moorsel is wat je noemt een 'nummer tien': “Die positie geniet mijn voorkeur, maar ik kan op meerdere posities op het middenveld uit de voeten. De concurrentie is behoorlijk voor die nummer tien plek, dus ik zal het moeten laten zien. Het belangrijkste voor mij op dit moment is dat ik speelminuten maak, mij ontwikkel en belangrijk ben voor mijn medespelers en voor de club.”

In het thuistreffen tegen Feyenoord (2-2) mocht Paco zijn eerste speelminuten maken voor zijn nieuwe werkgever. “Ik kreeg van de trainer de opdracht mee om de ballen voorin vast te houden. Dat ging best goed, tot we in de laatste minuut een vrije trap tegen kregen. De gelijkmaker was een grote domper voor ons. We hadden het eerder af moeten maken. Desalniettemin merk ik dat we de laatste weken een soort van stijgende lijn te pakken hebben met het team. Het is zaak die lijn vast te houden. Voor het vertrouwen, de supporters en voor de ranglijst zou het mooi zijn als we van sc Heerenveen kunnen winnen.“ Het mocht echter niet baten, want Heerenveen was zondag in eigen huis een maatje te groot voor de Groningers (3-0).

Ook sprak ik even kort met Van Moorsel over zijn oude club FC Den Bosch. De creatieve middenvelder vind het enorm vervelend dat de resultaten van zijn oude werkgever niet echt om naar huis te schrijven zijn. “Er is in de voorbereiding op het nieuwe seizoen veel veranderd bij Den Bosch. Een nieuwe coach en veel nieuwe spelers. FC Den Bosch zit nog steeds diep in mijn hart. De mensen binnen die club hebben mij gevormd en gekneed zoals ik nu ben. In de zes seizoenen dat ik daar heb mogen voetballen ben ik enorm gegroeid en weet ik wat ik wel, en wat ik niet kan. Ik heb veel aan die vereniging te danken. Ik hoop dan ook dat ze snel de weg omhoog zien te vinden.”

Paco ziet het seizoen met FC Groningen met veel vertrouwen tegemoet. “De club heeft nog steeds de ambitie om ieder seizoen een play-off plek te bemachtigen. Europees voetbal spelen zou mooi zijn, voor alles en iedereen van de club. Als we de focus vast kunnen houden, dan kunnen we ver komen met deze ploeg.”

Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!