| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Guus Hupperts hoopt op definitieve doorbraak bij Roda JC

10 december 2012 14:00 | Bron: TjerkstraMedia
 

De selectie van Sportvereniging Roda Juliana Combinatie Kerkrade heeft een tweetal echte Limburgers in de gelederen. Derde doelman Bryan Roox is een Venlonaar in hart en nieren. Aanvaller Guus Hupperts komt van Heerlen, maar groeide op in Gulpen. Laatstgenoemde speler staat op het punt om door te breken. De talentvolle aanvaller krijgt meer en meer speelminuten. Dus werd het tijd om polshoogte te nemen.

Guus Hupperts, 20 jaren jong, speelt al twaalf jaar bij Roda JC. Op achtjarige leeftijd werd de rappe vleugelaanvaller opgenomen in het jeugdplan van de club om zich van daaruit verder te ontwikkelen. Hij doorliep de gebruikelijke jeugdelftallen en liet zien zijn wilskracht en passie zien. Op 17 oktober 2010 mocht Hupperts zijn debuut maken in de hoofdmacht tegen Vitesse (4-1 winst, red.). "Ik herinner die wedstrijd als de dag van gisteren. Eindelijk mocht ik het laten zien aan het grote publiek. Ik was heel blij en trots na die wedstrijd."

In het seizoen dat Hupperts debuteerde kreeg de buitenspeler wel vaker speelminuten, maar negentig minuten voetballen in het eerste elftal zat er nog niet in voor de toen achttienjarige. "Jammer, dat de droom niet door mocht gaan.”

Een seizoen later was het hommeles voor de aanvaller. Een buikspierblessure hield hem bijna zes maanden aan de kant. "Na die blessure ben ik heel goed terug gekomen. Het ging ontzettend goed in de tweede helft van de competitie. Het vertrouwen was groeiende en ik kon weer lekker voetballen. De stijgende lijn van het voorbije seizoen probeer ik nu voort te zetten. Ik hoop dat ik dit seizoen definitief kan doorbreken. Ik wil mij ontwikkelen tot een volwaardige Roda JC-speler. Hier, bij deze club, wil ik slagen."

Hupperts is van origine een rechtsbuiten. "In een 4-3-3 systeem kom ik het beste tot mijn recht als rechtervleugelaanvaller. In het zogeheten 4-4-2 systeem ben ik een soort van tweede spits, of wel de lopende speler. Ik ben een speler die het voornamelijk moet hebben van mijn snelheid en de 1 op 1 actie. Tom Soetaers en Davy Zafarin waren vroeger mijn helden. Ik hoop ooit dat ik net zo'n mooie carrière mag krijgen als deze twee spelers. Soetaers speelde nog bij Ajax en RC Genk. Zafarin heeft het meer dan prima gedaan bij Roda."

De snelle buitenspeler die zondag met een wonderschone treffer bij sc Heerenveen een punt redde voor de ‘Trots van het Zuiden’ is over zijn spel nog niet tevreden. "Ik heb nog veel verbeterpunten. Aan mijn techniek kan zeker nog gesleuteld worden en mijn 1 tegen 1 actie moet nog beter. Ik wil nog meer variatie verkrijgen in mijn bewegingen. Ook aan mijn linkerbeen kan gewerkt worden. Het zijn punten van aandacht voor mij. Door keihard te blijven werken, en door wedstrijden te spelen kan ik me alsmaar ontwikkelen. Ik wil bereiken dat de trainer niet meer om me heen kan."

De jonge spits, die woonachtig is in Vaals, verlengde kort voor het seizoen zijn aflopende verbintenis bij Roda JC. "Ik had een aantal mogelijkheden. KV Mechelen en RKC Waalwijk lieten blijken mij te willen vastleggen. Echter mijn gevoel vertelde mij dat de tijd nog niet rijp was om nu al naar het buitenland of naar Waalwijk te vertrekken. Ik ben nog helemaal niet klaar bij Roda JC. Als een 'koempel' wil ik vechten en strijden voor de club."

"Dat het momenteel niet lekker loopt met het elftal doet me veel. Ik kan het niet bevatten eigenlijk. We hebben genoeg kwaliteit in de ploeg, maar het wil er op de een of andere manier even niet uitkomen. Hopelijk blijven we met zijn allen vechten en geloven."

Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (1)

Reacties
Justin Rang: Vedette| 10-12-2012 14:03 | Reageer

Wat een held die Guusje!Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!