| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Leroy Labylle droomt over de Eredivisie

27 december 2012 14:00 | Bron: TjerkstraMedia
 

Omdat Leroy Labylle nauwelijks of geen speelminuten kreeg bij KRC Genk en Standard Luik probeerde de van origine aanvallende middenvelder het zo’n twintig kilometer verder op, in Maastricht. In Zuid-Limburg voerde hij een goed gesprek met de directie en trainer van MVV. De Belgische speler voelde gelijk dat het goed zat. “Ik voelde de warmte, het vertrouwen en was gelijk thuis bij de club. Het was een verademing. Ik kon weer denken aan voetbal.”

In eerste instantie huurden de Maastrichtenaren Labylle voor een half jaar van Luik. Na een half seizoen hadden de technische mensen binnen de Limburgse club genoeg gezien. Deze jongen moet vastgelegd worden, en zo ging het ook. Labylle tekende afgelopen zomer een contract voor twee seizoenen bij ‘Us MVVke’ Leroy: “Ik ben heel erg blij dat ik veel heb kunnen spelen in het eerste jaar bij deze mooie club. MVV heeft mij veel gegeven en dat doet mij persoonlijk heel veel. Ik voel me belangrijk hier. De Nederlandse speelstijl bevalt me, en ben ontzettend blij hoe het momenteel gaat bij en met de club.”

Labylle (21) geeft aan dat hij het goed heeft bij MVV, toch ziet hij een toekomst elders. “Voor mijn gevoel ben ik klaar voor de Eredivisie”, zegt de flankspeler. “Ik speel elke week in de Jupiler League, presteer en lever kwaliteit en daarom is het voor mij, mits mogelijk, zaak het op een hoger podium uit te proberen. De trainer van MVV (René Trost, red.), die veel vertrouwen heeft in mijn persoon, zegt ook dat ik het niveau aan kan. Hij reikt mij veel aan. Hij rouleert veel met me.”

“Door het rouleren krijg ik meer en meer ervaring op de vele posities in het veld. Ik kan op vele posities aan de linkerflank uit de voeten. Echter de vraag was waar ik het beste tot mijn recht kom. In het begin dachten we aan de linksvoorpositie of als linkshalf, maar als je kijkt in de eredivisie dan lopen er al heel veel van dat soort spelers rond in die competitie. Als linksback zou ik meer potten kunnen breken in de Eredivisie. Door mijn aanvallende intenties kan ik iets toevoegen aan het elftal waar ik speel of straks ga spelen. Als linkerverdediger heb ik de ruimte voor me en kan ik als een ‘moderne back’ mijn spel gaan spelen. Ik ben een type speler die verzorgd voetbal nastreef. Daarom opteer ik ook liever een eredivisionist met een aanvallende speelstijl.”

Naast zijn aanvallende drang naar voren, hoort verdedigen ook bij de taak van Leroy Labylle. “Als verdediger kan ik zeker mijn mannetje staan. Ik ben een fysiek sterke jongen omdat ik altijd veel mankracht nodig heb gehad in het verleden. In België moest ik vaak opboksen tegen grote, sterke kerels. Ik heb geleerd mezelf daar tegen te wapenen. Verder kan ik aangeven dat ik altijd inzet en werklust zal tonen, ik zal nooit verzaken. Ik heb de juiste mentaliteit voor de Eredivisie.”

In de media worden veel clubs in verband gebracht met Labylle. FC Utrecht, Heracles Almelo, VVV-Venlo, AZ, sc Heerenveen, Roda JC en Ajax worden genoemd. Concrete interesse is er volgens de linksback nog niet. “Ik houd mij er nog niet echt mee bezig moet ik je eerlijk bekennen. Mijn manager is voor mij bezig. Ik heb al wel met een paar clubs gesproken, maar ik heb nog geen voorkeur voor een bepaalde club. Ik hoor het binnenkort wel van mijn manager hoe de vlag er voor hangt. Het is niet zo dat ik al in de winterstop weg wil bij MVV hoor. Het liefste wil ik zo snel mogelijk naar de Eredivisie maar als het in deze winterperiode niet lukt dan blijf ik met heel veel plezier in Maastricht.”

“Het lijkt mij ook mooi om met MVV kampioen te worden van de eerste divisie”, vertelt Labylle. “Maastricht, de club en haar trouwe supporters verdienen het om te promoveren. We hebben een prima selectie waarbij alle neuzen in dezelfde richting staan. De spelers helpen elkaar. Daarbij herbergen wij als groep veel kwaliteit en scorend vermogen. MVV verdiend het om kampioen te worden!”

Je merkt aan alles dat Leroy Labylle, die overigens een groot fan is van Real Madrid-speler Marcelo Vieira da Silva Júnior, ambitieus is en graag snel die stap voorwaarts wil maken, maar is de winterstop dan wel de ultieme periode om van club te wisselen. Labylle: “Ik heb daar geen problemen mee. Ik heb weinig tijd nodig om mij aan te passen. Ik ben een speler die er gelijk zal staan en niet zeurt als het even mis gaat. Ik sta nog tot 2014 onder contract bij MVV, en nogmaals ik hoef niet weg, maar de drive om de uitdaging in de Eredivisie aan te gaan is zeer groot.”

Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (3)

Reacties
Sipko999 Rang: Semi-prof| 27-12-2012 14:01 | Reageer

Welke club gaat het worden mensen?

Michel van Ballegooij Rang: Invaller| 27-12-2012 14:26 | Reageer

Roda JC? Lekker in de buurt blijven. Meeste kans heeft hij bij Heerenveen/NAC, die hebben het matigste elftal en kunnen wel zo'n talent gebruiken.

Sipko999 Rang: Semi-prof| 27-12-2012 19:25 | Reageer

Heerenveen zoekt nog een goede, fysiek sterk linksback met aanvallende intenties :)Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!