| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Daan van Leeuwen, op weg naar een hoger podium

12 april 2013 13:15 | Bron: TjerkstraMedia
 

Op de sportvelden van amateurvereniging ARC uit Alphen aan den Rijn oogst men momenteel talent. De 18-jarige Daan van Leeuwen uit die stad staat op de nominatie de overstap te maken naar het Betaalde voetbal. Naar verluidt heeft de aanvaller c.q. middenvelder alles in huis om een goede profvoetballer te worden. Een aantal mensen zien in hem de nieuwe Dennis Bergkamp, maar daarvoor is het nog te vroeg. De bescheiden speler laat het wekelijks zien op het voetbalveld van ARC A1, maar moet het nog bewijzen op een hoger platform. De Graafschap biedt hem mogelijk die kans.

De veel scorende speler is naar eigen zeggen een echte spits. Het scorende vermogen en de technische vaardigheden liegen er niet om. Van Leeuwen staat wekelijks op het scorebord en draait menig tegenstander dol. Het ruikt naar talent, talent wat klaar is voor een vervolgstap. “Ik ben een echte spits, maar ik speel dit seizoen op de nummer tien positie”, vertelt Van Leeuwen. “De selectie van ons heeft een nieuwe lichting eerstejaars spelers gekregen aan het begin van het seizoen. Bij die lichting zat niet een ‘tien’, dus in overleg met de trainer is besloten dat ik de rest van het seizoen op die positie speel. Ik doe dat met veel plezier, heb daar geen moeite mee. De spitspositie is dan wel mijn plek, maar ik offer me graag op voor het elftal.”

“Ik ben een speler die graag in de zestienmeter van de tegenstander komt. Ik heb veel diepgang in mijn spel en kan goed overweg met de bal. Goals scoren is een kwaliteit van mij, maar ook kan ik een belangrijke schakel zijn voor de ploeg. Met name als we pressie spelen kan ik in balbezit een meerwaarde zijn. Ik ben voor mijn gevoel een redelijke complete speler, echter mijn snelheid kan beter, alsook het koppen. Verdedigend sta ik mijn mannetje, maar vanwege de aanvallende kwaliteiten die ik bezit heeft mijn coach het liefste dat ik tot op een bepaalde hoogte meeverdedig. Een teamgenoot neemt mijn opponent daarna over. Dat zijn afspraken die gemaakt zijn.”

Daan van Leeuwen kan nog niet met zekerheid zeggen wat zijn niveau is. “De tweede divisie is best een behoorlijk niveau. We zijn vorig seizoen met de A1 gepromoveerd naar die divisie. In het begin verloren we vaak onnodig punten in de slotfase van een wedstrijd waardoor we nu derde staan op de ranglijst. Met nog vijf duels voor de boeg mogen we nog hopen op een kampioenschap en een periodetitel. Bij aanvang van de competitie was het voor veel nieuwe spelers nog een beetje wennen aan de manier van spelen, maar na de winterstop draait het elftal goed en hebben we weinig wedstrijden meer verloren.”

Het tweede deel volgt nog deze middag. We zien u dan graag terug.

Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (1)

Reacties
Pieter Bakker Rang: Ballenjongen| 15-04-2013 13:37 | Reageer

xD Daan van Leeuwen naar Sparta Rotterdam! :P De Graafschap is toch te ver weg man!Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!