| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Paul Jans, over zijn avontuur in Denderleeuw

24 december 2010 13:27 | Bron: Sipke
 

In de Tweede Klasse van het Belgische betaalde voetbal speelt momenteel een Nederlander met de naam Paul Jans. De in Keldonk geboren aanvaller staat onder contract bij FCV Dender EH. Opnieuw gaat het niet geheel vlekkeloos met de speler die voorheen uit kwam voor VVV-Venlo, N.E.C. en FC Den Bosch. VoetbalInfo.nl ging eens informeren.

Allereerst gaan we even terug in de tijd. Het begon allemaal voor Paul bij de amateurs van RKVV Keldonk en Sparta’25. “Op 13-jarige leeftijd ben ik in de jeugdopleiding van VVV-Venlo terecht gekomen. Ik heb er tot mijn negentiende jaar mogen spelen en zes seizoenen in het eerste elftal gespeeld. Daarna ben ik een seizoen uitgeleend aan NEC Nijmegen in de Eredivisie. Bij N.E.C. had ik het prima naar de zin, maar ik slaagde er niet in een basisplaats te veroveren. Na een seizoen in Nijmegen, keerde ik terug naar Venlo voor een half jaar. In januari 2008 koos ik voor een buitenlands avontuur. Ik vertrok naar het Duitse Rot-Weiss-Essen. In Duitsland begon het erg goed. We wonnen zelfs nog een prijs. Daarna ging het helaas bergafwaarts met de club. Ik raakte mijn basisplaats kwijt en moest na een half jaar alweer afscheid nemen van mijn teamgenoten. FC Den Bosch was zeer geïnteresseerd in mijn persoon. Maar ook andere clubs toonden belangstelling. Ik koos voor mijn gevoel voor de Bossche club. Hetgeen betekende voor mij een nieuwe, frisse start met vele mogelijkheden. Het noodlot sloeg helaas toe. Ik scheurde mijn kruisband in de allereerste competitiewedstrijd. Ik ben anderhalf jaar uit de roulatie geweest. Het laatste half jaar bij de Brabantse vereniging ging het eigenlijk heel erg goed. Ik kreeg vele speelminuten, begon vaak ik de basiself, en kon weer van waarde zijn voor het elftal. Ik scoorde weer en had weer het juiste gevoel”.

Een verlenging van zijn contract zat er voor Jans niet in. Opnieuw zat de boomlange spits zonder club. Wat nu? “Nou ja, er was wel interesse voor mij vanuit China en een ander land, maar het juiste gevoel was er niet. Ik had ook net een vriendin in Nederland leren kennen, dus dat werd lastig. Ik besloot mij in te schrijven bij Topklasser Dijkse Boys, wel met de kanttekening, als er een BVO langs zou komen die mij wilde vastleggen dan koos ik voor die club, want ik wilde hoe dan ook (prof)voetbal bedrijven op een zo hoog mogelijk niveau. Na een aantal omzwervingen bij een aantal Belgische tweedeklasse verenigingen, waaronder Rupel Boom en KVK Tienen, kwam ik terecht in Denderleeuw, een gemeente met 17000 inwoners, gelegen aan de rivier de Dender. FCV Dender is hun plaatselijke trots. We spelen onze thuiswedstrijden in het Florent Beeckmanstadion. Het stadion kan zo’n 8200 supporters herbergen”.

Paul Jans heeft het naar de zin in Denderleeuw, maar verlangd naar meer speelminuten. “Na een kleine periode van wennen, begon ik te draaien. Ik mocht vier keer in de basis starten en scoorde drie doelpunten. Maar daarna ging de trainer plots anders spelen. De coach wilde zonder echte spits gaan spelen en dat betekent dat mijn collega Jannis Coppin en ik elke week op de bank mogen beginnen. Een domper natuurlijk. Een aanvallende middenvelder moet dan meer inschuiven zeg maar.. Hopelijk komt hier na de winterstop verandering in, want dat komt mijn ontwikkeling niet ten goede natuurlijk”.
Maar goed, de resultaten zijn goed te noemen, dus de trainer heeft het gelijk aan zijn zijde. “Dat is waar. We staan derde met maar vijf punten achter op de koploper. We hebben nu even vrij tot 27 december en gaan ons dan richten op de tweede competitiehelft. Op 30 december spelen we onze eerste vriendschappelijke wedstrijd al weer tegen KRC Gent Zeehaven”.

In zijn privéleven is Paul Jans erg gelukkig. De speler heeft net een huis gekocht in het Limburgse Blerick, en woont samen met zijn vriendin en zijn twee kinderen. Omdat de afstand tussen Denderleeuw en Blerick toch al snel zo’n 400 km is, is er voor Paul een appartement geregeld in België, al waar Jans zich af en toe terug kan trekken rondom de wedstrijden van zijn club. “Dat is perfect geregeld door de club”.

Wat voor een soort speler is Paul Jans eigenlijk? “Ik zie mij zelf als een echte teamspeler. Ik wil mezelf laten zien en wil anderen beter laten voetballen. Ik kan belangrijk zijn als aanspeelpunt, maar ook met loopacties en assists. Ook bezit ik een redelijk scorend vermogen, maar mijns inziens kan en moet dat beter. Ik ben een lange speler, maar niet echt kopsterk. Ook dat zou dus beter kunnen. Ik werk er aan”.

Paul Jans wil weer lekker kunnen voetballen. “Inderdaad, ik wil weer elke week lekker kunnen voetballen. Niet alleen maar trainen, en invallen voor misschien 10 of 15 minuten, nee het liefste meer. Ik ben een enorme tijd uit de ‘running’ geweest, dus de drang naar presteren is enorm. Ik wil hier bij FCV Dender iedereen laten zien wie Paul Jans is”.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (2)

Reacties
gast
Gast | 24-12-2010 22:33 | Reageer

Alweer een mooi verhaal van deze schrijver. Blijkbaar heeft deze jongen goede contacten. Ik ken Paul Jans niet echt, maar ik vond het een leuk stuk om te lezen. Hoop dat VI ook in 2011 doorgaat met dit soort interviews. Ik ben een groot fan van deze schrijver.

boefmansje Rang: Wereldkampioen| 25-12-2010 9:57 | Reageer

Sipke is inderdaad een geweldige interviewer en hij heeft een gouden pen.Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!