| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Maikel Kieftenbeld, goudhaantje van FC Groningen

4 februari 2011 12:13 | Bron: sipke
 

Lang leek het er op dat Maikel Kieftenbeld (20) in de zomer van 2010 een contract zou ondertekenen bij AZ. De Alkmaarders waren zeer geïnteresseerd, maar de financiële middelen ontbraken. Er moest eerst verkocht worden, voordat er gekocht kon worden. Toen dit nieuws aan kwam waaien in het hoge Noorden, was de leiding van de FC er als de kippen bij om het jonge talent te polsen voor een overgang naar Euroborg.

De middenvelder van Go Ahead Eagles bekent dat het juiste gevoel de doorslag heeft gegeven bij de transfer. “Ik ben gepresenteerd als rechtsback, maar speelde op dat moment nog nooit op die positie. De club had er echter veel vertrouwen in dat ik die plek zou aankunnen en ik me verder zou weten te ontwikkelen. Maar ook als ze me bij wijze van spreken gevraagd hadden in het doel te staan, had ik ‘ja’ gezegd… Ik wilde deze kans met beide handen aangrijpen”.

Kieftenbeld tekende een contract voor vier seizoenen bij de Euroborg-bewoners. “Ik ben enorm blij dat ik deze kans heb gekregen en ik weet zeker dat ik hier vier mooie jaren zal hebben bij deze fantastische club. Ik heb tot op het heden nog geen seconde spijt gehad van mijn overgang. De rechtsbackpositie probeer ik zo goed mogelijk in te vullen, en volgens mij gaat dat best goed. Maar ik ben niet zo snel tevreden. Ik ben heel perfectionistisch, ik wil altijd maar beter. Ik leg mezelf soms te veel druk op, en dat is natuurlijk niet altijd goed. Af en toe word ik gek van mezelf, maar ik heb goede mensen om me heen, die me daarbij helpen”.

Het jonge talent begon zijn voetballoopbaan bij VV Lemelerveld. “In de D-jeugd kwam ik bij FC Twente terecht, waar ik vijf seizoenen heb mogen spelen. Ik ben daarna naar Go Ahead Eagles gegaan omdat ik in de B-jeugd van Twente te licht bevonden werd. Al snel zat ik bij de eerste selectie van de Eagles, en daarna is het allemaal heel snel gegaan. Ik heb in de afgelopen twee seizoenen meer dan zestig wedstrijden gespeeld voor Go Ahead. Ik speelde veelal op het middenveld en deed dit blijkbaar dusdanig, dat er belangstelling uit de Eredivisie kwam.”

“Ik heb bij FC Groningen in de eerste helft van de competitie bijna alle wedstrijden mogen en kunnen spelen. Alleen tegen Vitesse ontbrak ik vanwege een schorsing. We hebben een uitdagend programma in de komende weken. We hebben met de club, begin januari, een fantastisch trainingskamp gehad, we zijn helaas niet door in het KNVB-bekertoernooi, maar we hebben een prachtig resultaat behaald tegen sc Heerenveen, dus dat belooft denk ik veel moois de komende maanden voor mijn cluppie”, glimlacht Maikel.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!