| Vergeten? | Registreer

Update: Van der Wiel: "Ik ben niet moe"

28 maart 2011 14:22 | Bron: de Telegraaf
 

Gregory van der Wiel heeft twee loodzware seizoenen achter de rug. De 20-jarige rechtsback beleefde bij Ajax vorig seizoen zijn definitieve doorbraak, speelde het WK met het Nederlands elftal en moest vervolgens al snel weer bij Ajax aan de slag voor de eerste wedstrijden in de Champions League. Van der Wiel zegt dan ook toe te zijn aan een vakantie, maar niet voordat het huidige seizoen gespeeld is.

"Ik ben wel aan vakantie toe", zegt Van der Wiel in gesprek met de Telegraaf. Voordat de back echter met vakantie kan zal hij eerst nog de laatste zes wedstrijden bij Ajax moeten spelen en vertrekt hij eind mei samen met het Nederlands elftal naar Zuid-Amerika voor twee oefenwedstrijden tegen Braziliƫ en Uruguay. "Nee, afzeggen voor het Nederlands elftal komt niet in me op. En 28 juni mag ik me weer bij Ajax melden."

Toch hoopt Van der Wiel op steun te rekenen van zijn trainer Frank de Boer zodat hij misschien iets langer van zijn vakantie mag genieten. "Misschien kan ik iets langer wegblijven. De trainer is zelf ook speler geweest en heeft het WK van dichtbij meegemaakt. Hij weet hoeveel ik speel. Dus ik denk dat we er wel uitkomen."

Dinsdagavond speelt Van der Wiel samen met het Nederlands elftal voor de tweede keer in een week tijd tegen Hongarije. Vrijdag werd er met 0-4 gewonnen, maar weet de back dat men de Hongaren niet mag onderschatten. "De zege in Hongarije was heerlijk, maar alleen als we thuis ook winnen. We moeten met dezelfde instelling het veld in gaan, scherp zijn, want Hongarije heeft wel iets goed te maken."

Update 14:41 Van der Wiel ontkracht uitspraken op Twitter

Gregory van de Wiel heeft via zijn eigen twitteraccount zijn eerdere uitspraken in De Telegraaf ontkracht. De verdediger van Ajax twitterde helemaal niet moe te zijn en nog lang niet met zijn hoofd in een ver en warm land te zitten.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (2)

Reacties
Dipro Rang: Waterdrager| 28-03-2011 14:34 | Reageer

Hij is een goede voetballer, maar niet echt een goed voorbeeld, want leuk voor hem dat ie naar de vakantie uitkijkt maar ik zou nog maar 100% voor je club geven want die hebben het echt nodig in de laatste wedstrijden

Robert Rang: Legende| 28-03-2011 15:14 | Reageer

Hij moet strijden voor het Kampioenschap en niet met zijn hoofd al in een warm oord zitten! :DVolg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!