| Vergeten? | Registreer

Oranje in spectaculair duel langs Hongarije

30 maart 2011 10:03 | Bron: Voetbal International
 

Het spel van het Nederlands elftal was dinsdagavond tegen Hongarije niet om te smullen. Het wedstrijdverloop was dat daarentegen wel. Oranje wist in een knotsgek duel uiteindelijk met 5-3 te zegevieren en blijft daarmee de volle honderd procent score houden.

Het Nederlands elftal opende zoals verwacht gretig in een volle Amsterdam Arena. De ploeg was via Robin van Persie en Ibrahim Afellay enkele malen gevaarlijk. Dat Oranje een snelle voorsprong nam verraste dus ook niemand. Het was Robin van Persie die bij een corner de bal zo in de voeten gespeeld kreeg. De spits van Arsenal schoof de bal vervolgens met het nodige vernuft onder de Hongaarse doelman door.

Na de vroege goal maakte het enthousiaste publiek zich op voor een herhaling van de voetbalshow die Oranje vrijdag in Boedapest ten toon stelde. Helaas verdween het tempo uit de wedstrijd en stokten de snelle combinaties op het middenveld. De ploeg liep achteruit in plaats van vooruit druk te zetten. Daardoor kwamen de Hongaren beter in de wedstrijd.

De 1-0 voorsprong zou ook de ruststand zijn. Robin van Persie bleef na de onderbreking achter in de kleedkamer en werd vervangen door Ruud van Nistelrooy. Het Nederlands elftal was in de beginfase van de tweede helft geen schim meer van de ploeg die het eerste kwartier van de wedstrijd volledig domineerde. De spelers wisten elkaar niet te vinden en defensief was het een gatenkaas. Het duurde dan ook niet lang alvorens Oranje de rekening kreeg gepresenteerd.

Balázs Dzsudzsák nam een hoekschop kort op Gergely Rudolf die op avontuur ging. De spits van de Hongaren profiteerde van een uitglijder van Sneijder en kon uithalen. Onderweg werd zijn schot nog van richting veranderd door Rafael van der Vaart en Erik Pieters zodat Michel Vorm kansloos was.

Vijf minuten later werd het leed voor het Oranjepubliek vergroot. De Hongaren kregen te veel ruimte en maakten daar gretig gebruik van. Balázs Dzsudzsák ontdeed zich eenvoudig van Nigel de Jong en Gregory van der Wiel en vond Zoltán Gera. De aanvoerder wist zich op zijn beurt vrij te spelen en rondde fraai af: 1-2. Lang kon Hongarije echter niet van de voorsprong genieten. Nog geen vijf minuten na de 1-2 van Gera maakte Sneijder alweer gelijk. De middenvelder wilde een één-twee opzetten, maar kreeg via een gelukje de bal weer terug. Sneijder kwam oog in oog met doelman Martin Fülöp en faalde niet.

Vanaf dat moment kwam de wedstrijd in een knotsgekke fase terecht. Ruud van Nistelrooy opende de dans met een fraaie goal in de 72e minuut. De spits van HSV toonde aan het scoren nog altijd niet verleerd te zijn. Met de goal kwam Van Nistelrooy tevens op gelijke hoogte met Faas Wilkes op de eeuwige topscorerslijst van het Nederlands elftal.

Terwijl het Oranje legioen nog aan het nagenieten was van de prachtige goal van Van Nistelrooy kon doelman Michel Vorm alweer de bal uit het net vissen. Zoltan Géra ontsnapte aan de buitenspelval en klopte Vorm met een weergaloos schot, 3-3. Opnieuw kregen de Hongaren de Arena muisstil. Gelukkig kon drie minuten later weer de wave door het stadion. Dirk Kuijt ontving een voorzet van de uitblinkende Ibrahim Afellay en kon de bal bij de tweede bal vrij intikken: 4-3. Kort daarna zou de Katwijker zijn tweede treffer produceren. De aanvaller probeerde via een voorzet Ruud van Nistelrooy te bereiken, maar zag de bal tot zijn eigen verbazing over de kansloze doelman van Hongarije in het doel verdwijnen: 5-3.

In het restant van de wedstrijd hadden de Hongaren geen kracht meer om nog iets aan de 5-3 uitslag te doen en vond Oranje het wel mooi geweest. De ploeg zet met de zege weer een grote stap richting het EK in Oekraïne en Polen. Oranje heeft nu negen punten voorsprong op de achtervolgers Zweden en Hongarije. De Scandinaviërs, die eerder op de avond met 2-1 te sterk waren voor Moldavië, speelden wel een wedstrijd minder.

Nederland – Hongarije 5-3

Doelpunten:
13' 1-0 - Robin van Persie
47' 1-1 - Gergely Rudolf
50' 1-2 - Zoltán Gera
61' 2-2 - Wesley Sneijder
73' 3-2 - Ruud van Nistelrooy
75' 3-3 - Zoltán Gera
78' 4-3 - Dirk Kuijt
81' 5-3 - Dirk Kuijt

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (1)

Reacties
Dipro Rang: Waterdrager| 30-03-2011 15:14 | Reageer

Zeer goede voorhoede en zeer matige achterhoede met name Linksback en Doelman(Vorm)Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!