| Vergeten? | Registreer

Geen Dost, maar Matavz of Sigthórsson voor Ajax

25 april 2011 22:27 | Bron: AD
 

Ajax zal komende zomer geen poging meer wagen om Bas Dost weg te halen bij SC Heerenveen. De club van trainer Frank de Boer zou haar vizier nu gericht hebben op Tim Matavz van FC Groningen of Kolbeinn Sigthórsson van AZ. Dat meldt Voetbal International.

Bas Dost leek in de winter nog het belangrijkste doelwit te zijn voor Ajax. De transfer ketste af en verwacht werd dat Ajax zich in de zomer opnieuw zou melden voor de spits van Heerenveen. Volgens Voetbal International is de interesse in Dost echter bekoeld en richt Ajax zijn pijlen nu op twee hele andere spitsen.

De absolute topfavoriet zou Tim Matavz moeten zijn. De 22-jarige Sloveen beleeft dit seizoen zijn definitieve doorbraak in het shirt van FC Groningen. Zijn goede spel viel op en het Italiaanse Napoli ondernam een poging om hem naar Italië te halen. Groningen en Napoli kwamen niet tot een akkoord, waardoor de Italianen zich terugtrokken. Volgens vele geruchten is Matavz zelf nu wel al akkoord met Napoli, maar blijven de clubs elkaar tegenwerken. Zo zou Groningen inmiddels al een ultimatum hebben gesteld aan Napoli. Overschrijden zij die, wordt er helemaal niet meer gesproken over een transfer.

Tevens zou Ajax zich bij Germinal Beerschot gemeld hebben om te praten over een transfer van Mats Rits. De 17-jarige spits staat te boek als zeer groot talent en mag rekenen op interesse vanuit heel Europa.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (2)

Reacties
Jaime Rang: Sterspeler| 25-04-2011 22:34 | Reageer

Liever afwachten of El Hamdaoui blijft en hoe Castillon zich ontwikkelt.

KRYSRNG Rang: Amateur| 26-04-2011 4:07 | Reageer

Verwacht ook niet dat Ajax 8mil of meer voor Matavz gaat betalen, iets wat Napoli wel wilt betalen. Daarbij is hij ook al persoonlijk rond met de Italiaanse club.Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!