| Vergeten? | Registreer

Van Marwijk brengt bezoek aan favela: 'Indrukwekkend en schrijnend tegelijk'

1 augustus 2011 9:53
 

Bert van Marwijk bivakkeerde de afgelopen week in Brazilië om de loting voor de WK kwalificatie bij te wonen. Op eigen verzoek bracht de bondscoach na de loting in Rio de Janeiro een bezoek aan de favela Filha Aliancia, waar zo’n 35.000 mensen wonen.

"Tijdens onze oefentrip in juni door Zuid-Amerika kwam het er niet van. Ik ben geweest op het veldje waar Leonardo ooit is weggeplukt door Feyenoord. Het was een indrukwekkende en schrijnende ervaring tegelijk. Als je kinderen met grote geweren op de hoek van de straat ziet staan, geeft dat wel te denken"

Van Marwijk sprak op het voetbalveld met mensen uit de omgeving en dronk laten een glaasje in één van de vele tentjes in de wijk. "Tijdens het barbecueën heb ik de verschrikkelijkste verhalen gehoord. Over corrupte politie, over een meisje van vijf, dat op het voetbalveld door het hoofd is geschoten vanuit een politiehelikopter als ze vlucht voor een schoonmaakactie van de politie. Of een vijfjarige, die zijn eigen vader moet afschieten. Aan de andere kant leven de mensen vredig naast elkaar, zijn ze ongelofelijk aardig, staan alle deuren open en helpen en beschermen de inwoners elkaar."

De bondscoach noemde zijn bezoek paradoxaal. "Maar of dit ooit op te lossen valt? Lijkt me moeilijk. Daarnaast heb ik maar één kant van het verhaal gezien en gehoord."

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!