| Vergeten? | Registreer

Australië plaatst zich voor volgende kwalificatie ronde na zege op Thailand

15 november 2011 15:01
 

Australië is weer een stapje dichterbij het WK voetbal van 2014 in Brazilië. De Socceroos wonnen dinsdagmiddag met 1-0 van Thailand en plaatsten zich via de zege voor de volgende kwalificatieronde. AZ-middenvelder Brett Holman zorgde voor de enige treffer van de wedstrijd.

Australië had wat recht te zetten na de beschamende 1-0 nederlaag van vrijdag tegen Oman. Sterk speelden de Aussies echter niet tegen Thailand. Pas laat in de tweede helft wist een doelpunt van Holman het verschil te maken. Het land speelt nu nog één duel tegen het Saoedi-Arabië van Frank Rijkaard, maar is al zeker van de eerste plaats in de groep.

Aan de kant van Australië speelden vier spelers mee die een verleden hebben of momenteel actief zijn in de Eredivisie. Brett Holman speelde samen met Michael Zullo van FC Utrecht de volle negentig minuten mee. Luke Wilkshire (ex-FC Twente) en Brett Emerton (ex-Feyenoord) verschenen ook aan de aftrap.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (1)

Reacties
Robert Rang: Legende| 15-11-2011 16:55 | Reageer

Goed nieuws voor Australië!Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!