| Vergeten? | Registreer

Gary Speed (42) overleden

27 november 2011 14:05
 

De voetbalbond van Wales heeft zojuist het overlijden van Gary Speed bevestigd. Er is nog geen doodsoorzaak bekend. De voetbalbond betuigde hun sympathie en condoleances aan de familie en vroeg iedereen de familie de privacy te gunnen om dit tragische verlies te kunnen verwerken. Gary Speed is slechts 42 jaar geworden.

Speed trad in december 2010 aan als bondscoach van Wales. Ondanks een prille managerservaring van slechts vier maanden vond de voetbalbond Speed de geschiktste man voor de job. Eerder deze maand was Speed nog lyrisch over de vorderingen van zijn team, die zijn verwachtingen overtroffen. Op 12 november versloeg Wales Noorwegen met maar liefst 4-1, de vijfde overwinning in tien interlands voor bondscoach Speed.

In zijn voetbalcarrière kwam Speed achtereenvolgens uit voor Leeds United, Everton, Newcastle United en Bolton Wanderers. Hij speelde in totaal 641 wedstrijden in de Premier League en scoorde 98 keer. Hij was een tijdlang recordhouder van de meeste wedstrijden in de Premier League tot hij van de troon werd gestoten door David James. Speed speelde 85 'caps' voor Wales, en scoorde daarin zeven maal.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (1)

Reacties
LukasS Rang: Basisspeler| 27-11-2011 15:07 | Reageer

Wow :OVolg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!