| Vergeten? | Registreer

Voormalig Engels international in ziekenhuis na hartaanval

14 april 2012 16:32 | Bron: Daily Mail
 

Trevor Francis, een oud-international van Engeland die voornamelijk furore maakte als aanvaller van Birmingham City, is in het ziekenhuis beland vanwege een hartaanval. Francis, die momenteel 57 jaar oud is, werd meteen geopereerd aan zijn hart.

Vrijdagnacht werd Francis, de eerste Britse voetballer voor wie £1.000.000 werd betaald, in het ziekenhuis opgenomen nadat hij thuis steken in zijn borst had gekregen. In het ziekenhuis onderging de oud-aanvaller meteen een operatie waarbij er een stent in een van de bloedvaten rondom het hart werd geplaatst om deze open te houden.

Birmingham City betoog haar medeleven aan Francis middels een persbericht. "Iedereen bij Birmingham City wil clublegende Trevor Francis het allerbeste toewensen tijdens zijn herstel in het ziekenhuis van een hartaanval", zo bericht de club. "Onze oud-aanvaller en trainer is nog altijd geliefd bij iedereen die Birmingham een warm hart toedraagt en we wensen hem een voorspoedig herstel toe."

Een vriend van de familie reageerde ook op het nieuws. "Helen en James (Francis' vrouw en zoon, red.) zijn bij Trevor. We kunnen nog geen details bekendmaken maar de dokters waren vol vertrouwen voor de operatie en hij is nu volop aan het herstellen. We verwachten hem na het weekend weer thuis".

Trevor Francis wist bij zijn debuut voor Birmingham City in 1970, wat meteen zijn debuut in het professionele voetbal was, meteen zijn naam te vestigen door vier doelpunten te maken. In 1979 vertrok Francis, na 280 competitiewedstrijden en 119 doelpunten voor Birmingham, naar Nottingham Forest. Hierna kwam hij nog uit voor Manchester City, Sampdoria, Atalanta, Glasgow Rangers, Wollongong City, Queens Park Rangers en Sheffield Wednesday. Ook kwam hij 52 keer uit voor de Engelse nationale ploeg (12 doelpunten). Na zijn actieve loopbaan was hij als manager nog actief bij Queens Park Rangers, Sheffield Wednesday, Birmingham City en Crystal Palace.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!