| Vergeten? | Registreer

Update: Fränkel meldt zich vrijwillig bij politie en zit straf uit

3 mei 2012 22:16 | Bron: Omroep Gelderland
 

De Graafschap moet het woensdag in de degradatiekraker tegen Excelsior stellen zonder de ervaren verdediger Purrel Fränkel. De 35-jarige Surinamer zit vanwege nog onduidelijke redenen een celstraf van vijftien dagen uit en mist derhalve het belangrijkste duel van het seizoen voor zijn club.

Dinsdag heeft de verdediger het nieuws telefonisch overgebracht aan zijn trainer, Richard Roelofsen. Bij de club is het nog niet duidelijk waarom de speler in de gevangenis zit. De club heeft nog geprobeerd om Fränkel vrij te krijgen, dit is echter niet gelukt.

"Ik heb het de groep verteld, maar niets of niemand mag onze focus nu verstoren", reageerde Roelofsen naar aanleiding van het nieuws tegenover Omroep Gelderland. "Purrel reageerde teleurgesteld toen hij mij zondagavond belde. Of dit een groot probleem is voor ons? Nee, want er is een ander die het goed gaat invullen."

"We weten de details niet, alleen dat hij vijftien dagen in hechtenis zit", vulde een woordvoerder van de club aan. "Het is heel vervelend, maar wij focussen ons op de wedstrijd tegen Excelsior."

Fränkel, die sinds 2007 bij de Superboeren speelt, mist naast het duel met Excelsior ook het slotduel met ADO Den Haag. Mocht De Graafschap directe degradatie weten te ontlopen kan men in de play-offs wel weer beschikken over de verdediger.

Update: Fränkel uit de gevangenis na opschorting 01-05-2012 - 17:40
Het ziet er naar uit dat Purrel Fränkel aanstaande woensdag 'gewoon' mee kan doen met De Graafschap. De back is dinsdag vrijgelaten nadat op verzoek van zijn advocaat zijn straf werd opgeschort. Fränkel zat sinds zondag vast omdat hij in 2010 in een auto heeft gereden, terwijl hij zijn rijbevoegdheid had verloren.

Update: De Graafschap laat Fränkel nog buiten selectie 01-05-2012 - 18:51
De technische staf van De Graafschap heeft besloten Purrel Fränkel niet op te nemen in de selectie van de Superboeren voor het belangrijke competitieduel tegen Excelsior. "Wij kunnen alleen maar afwachten", zegt directeur Henk Bloemers. "Mocht er meer te melden zijn wat in het belang van de club of Purrel is, brengen wij dat uiteraard naar buiten. Een ding is zeker, woensdagavond tegen Excelsior speelt Purrel niet."

Update: Fränkel meldt zich vrijwillig bij politie en zit straf uit 03-05-2012 - 22:16
Purrel Fränkel heeft zich donderdag toch nog vrijwillig gemeld bij de politie om zijn straf van 12,5 dagen cel te volbrengen. De verdediger van De Graafschap werd afgelopen week gearresteerd vanwege enkele openstaande boetes. Fränkel dacht aanvankelijk dat de zaak gesloten was door het betalen van de boetes, maar besloot nu alsnog zijn openstaande straf uit te zitten. Dat betekent automatisch dat de verdediger het laatste duel van De Graafschap tegen ADO Den Haag zal moeten missen.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (3)

Reacties
Kella020 Rang: International| 01-05-2012 13:14 | Reageer

Haha bijzonder! Ik denk drugs ... :P

Robert Rang: Legende| 01-05-2012 17:56 | Reageer

Vast wel ;)

r_AW Rang: Waterdrager| 01-05-2012 19:14 | Reageer

Idd drugs of mishandeling van z'n vrouw ofzo. Kan alleen Fränkel weer zijn hahaVolg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!