| Vergeten? | Registreer

Granada slaat cruciale slag tegen Espanyol

1 mei 2012 19:57 | Bron: whoscored.com | Auteur: Stephan van der Vrande
 

In de strijd tegen degradatie heeft Granada een belangrijke slag geslagen. Door een overwinning op Espanyol speelt de ploeg zich helemaal veilig. Twee doelpunten van Odion Ighalo verzekerden de ploeg bijna helemaal van deelname aan de Primera Division van volgend seizoen. Later volgt nog het degradatieduel tussen Sporting Gijón en Villarreal.

Espanyol werd verrast door de compact spelende thuisploeg. Granada liet het balbezit aan de bezoekers uit Barcelona. Twee keer sloeg de ploeg razendsnel toe, waarna de missie voor Espanyol al snel onmogelijk werd. Dat gebeurde in de 29e en de 35e minuut. In beide gevallen sloeg Ighalo meedogenloos toe als eindstation van de counter. Ighalo komt met zijn twee doelpunten op een totaal van zes dit seizoen.

Na rust kwamen er met Walter Pandiani, Rui Fonte en Philippe Coutinho nog drie aanvallers in de ploeg voor Espanyol. Het had enig resultaat, Dídac scoorde nog tegen. Granada stijgt door de overwinning naar plaats vijftien en heeft een kloof van acht punten geslagen met de rode streep. Onder die rode streep staan Sporting Gijón en Real Zaragoza met 34 punten. In de strijd om degradatie te ontlopen zal Gijón moeten winnen van Villarreal, dat met 38 punten de 'veilige' zeventiende plaats bezet.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!