| Vergeten? | Registreer

Rangers komt in Amerikaanse handen en lijkt gered

3 mei 2012 22:27 | Bron: Voetbal International
 

Glasgow Rangers lijkt van de ondergang gered. Het voortbestaan van de Schotse topclub hing aan een zijden draadje, maar na de overname van de steenrijke Amerikaanse zakenman Bill Miller lijkt de club in elk geval van de ondergang gered.

De Amerikaan heeft een slimme constructie bedacht om de financiƫle problemen van de club kwijt te schelden. Miller wil namelijk een oud bedrijf opzadelen met de torenhoge schulden, om vervolgens met een nieuw bedrijf een herstart te maken.

Aan dat plan zitten echter nog wel een aantal consequenties verbonden. Zo zou de complete selectie ondanks een doorlopend contract transfervrij mogen vertrekken. Dat wordt nog eens extra lastig gemaakt omdat een Schotse rechter de club onlangs een verbod oplegde om de komende twaalf maanden nieuwe spelers aan te trekken.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (2)

Reacties
Kronenburg Rang: Teletekst supporter| 04-05-2012 6:20 | Reageer

Het is te triest voor woorden dat de schuldeisers van Glasgow Rangers door een "slimme' constructie van een "zakenman" naar hun geld kunnen fluiten.
De Schotse voetbalbond moet nu actie ondernemen: alleen fairplay,
Bij niet volledig afbetalen van de schuld, dan geen deal en Glasgow Rangers opheffen!!!
Het is hard, maar de enige manier om aan andere clubs een voorbeeld te stellen.
Kom op Schotse voetbalbond, laat nu zien aan de buitenwereld dat jullie wel actie ondernemen!!!!!

Tijmen Rang: Landskampioen| 04-05-2012 9:40 | Moderator Reageer

Het is natuurlijk niet netjes om op deze manier de schuld probeert weg te krijgen. Wel hoop ik dat Glasgow Rangers blijft bestaan, want het zo verschrikkelijk zijn als zo'n grote club zou ophouden te bestaan.Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!