| Vergeten? | Registreer

Van Oostveen: 'Situatie Heerenveen - Feyenoord voorkomen'

5 mei 2012 10:05 | Bron: Telesport
 

Vooral niet gelijkspelen, dat is het devies voor sc Heerenveen in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Feyenoord. Als de Friezen namelijk gelijkspelen spelen ze een extra voorronde voor de Europa League, iets wat bij een nederlaag niet het geval is. Een vreemde situatie dat beseft ook KNVB-directeur Bert van Oostveen zich.

"Uit sportief oogpunt kan het niet zo zijn dat een club beter kan verliezen dan gelijkspelen. Een reglementaire weeffout. In het nieuwe reglement in juli willen we een onwenselijke situatie als bij Heerenveen-Feyenoord voorkomen", zegt Van Oostveen, die in de komende periode dan ook met het technisch platform om de tafel zal gaan om dit incident te evalueren.

Heerenveen-trainer Ron Jans noemde onlangs het afschaffen van een Europees-ticket voor de verliezend bekerfinalist een goede optie. Ook Van Oostveen ziet dit wel zitten, maar denk niet dat de UEFA hier zomaar mee instemt. "Een aantal jaren geleden is daar een voorstel voor ingediend, dat het niet heeft gehaald bij de UEFA."

Van Oostveen denkt dan ook dat het het handigst is om de play-offs altijd tussen de nummers vijf, zes, zeven en acht te laten spelen. "Als het nodig is dan kan je besluiten om niet voor één ticket, maar voor twee Europese tickets te spelen in de play-offs", aldus de directeur van de KNVB.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (1)

Reacties
Robert Rang: Legende| 05-05-2012 11:09 | Reageer

Toch zie ik ze wel snel verliezen eigenlijk ;)Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!