| Vergeten? | Registreer

AZ: 'Vertrek Boymans totaal niet aan de orde'

8 mei 2012 10:30 | Bron: Voetbal International
 

Ruud Boymans staat in de nadrukkelijke belangstelling van ADO Den Haag. Volgens diens werkgever AZ bestaat er echter geen enkele mogelijkheid dat de aanvaller deze zomer de club zal verlaten, ondanks dat zijn rol in het afgelopen seizoen marginaal was.

"Wij hebben ADO laten weten dat een overgang eigenlijk geen issue is", zegt directeur voetbalzaken Earnest Stewart. "Je ziet vaak dat zo’n eerste seizoen in het teken van de aanpassing staat. We hebben niet in hem geïnvesteerd om na een jaar al afscheid van elkaar te nemen."

De spits zelf heeft ook bij de club aangegeven dat hij komend seizoen wil vechten voor een plek in de selectie. "Toen Ruud gehaald werd, was er nog geen sprake van dat Jozy Altidore zou komen', aldus trainer Gertjan Verbeek. 'Maar vanwege zijn leeftijd en een relatief laag transferbedrag was dat een buitenkansje. Dan zit je opeens met drie spitsen."

"Voor Ruud is het seizoen vervolgens teleurstellend verlopen. Ook toen hij fit was, zat hij vaak niet bij de wedstrijdselectie. Hij toonde daar begrip voor, maar had er geen vrede mee. Op dit moment is Jozy de eerste spits. Ruud en Charlison Benschop moeten met elkaar concurreren. Pas als iemand zich niet kan vinden in de rol die hij bekleedt, gaan we kijken wat er moet gebeuren. Iedereen is hier te koop, zelfs de trainer. Maar verhuren doen we niet. Meestal schieten beide partijen daar weinig mee op."

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!