| Vergeten? | Registreer

Daum: 'Mijn volgende club is mijn familie'

11 mei 2012 22:16 | Bron: persconferentie | Auteur: Dennis Matthijs
 

Christoph Daum maakte onlangs bekend te stoppen als trainer van Club Brugge. Op een persconferentie heeft de Duitser vrijdag tekst en uitleg gegeven bij zijn beslissing. De belangrijkste reden voor Daum is dat hij meer tijd wil doorbrengen met zijn gezin.

"Ik ben met Club Brugge tweede geworden in de competitie, maar ik wil weer eerste worden als vader en echtgenoot. De club verdient iemand die zich honderd procent kan inzetten. De voorbije tweehonderd dagen was ik amper twintig dagen bij mijn familie. Wie familie heeft, zal me wel begrijpen."

"Mijn volgende club zal dan ook mijn familie zijn. Ik heb nog geen onderhandelingen gevoerd met andere clubs. Er wordt over mijn toekomst gespeculeerd, maar er heeft nog niemand aangeklopt."

"Dit is een mooi moment om het project door te geven aan iemand anders. Ik neem liever afscheid na een seizoen dat beter is uitgedraaid dan verwacht. Als we vierde of vijfde waren geworden, was ik gebleven. Club heeft een duidelijke visie en project, maar het zal nog een paar jaar duren om dat te ontwikkelen."

"Het is niet simpel om te vertrekken", vervolgt Daum. "Ik zal de regio missen en ik zal mijn vrienden missen. Deze ervaring heeft me rijker gemaakt. Deze spelers zijn als zonen. Ze mogen me altijd bellen."

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!