| Vergeten? | Registreer

Kompany: 'Dit is het mooiste moment van mijn leven'

13 mei 2012 21:22 | Bron: Goal.com
 

De titelstrijd in Engeland werd in de laatste speelronde pas beslist. Manchester City rolde zondag uiteindelijk als winnaar uit de bus na een bizarre slotfase. Vincent Kompany mocht de felbegeerde beker in ontvangst nemen.

City had het niet makkelijk in eigen huis tegen Queens Park Rangers. De Londenaren verpestten bijna de kampioenswedstrijd van The Citizens, maar in de blessuretijd kwam City alsnog langszij: 3-2. "Ik heb de hoop nooit opgegeven", zei Kompany tegen Sky Sports. "Het doelpunt van Dzeko (2-2, red.) deed mij denken aan de eerdere momenten van dit seizoen dat we in de extra tijd wonnen. Daarom geloofde ik erin", zei de centrale verdiger.

Kompany geeft toe dat hij even zenuwachtig werd toen de Queens Park Rangers aan de leiding kwamen in het begin van de tweede helft. "Natuurlijk is dit het mooiste moment van mijn leven, maar om eerlijk te zijn wil ik dit niet nog een keer meemaken op deze manier. We hebben het dit seizoen zo goed gedaan, vooral thuis. Op de beslissende speeldag, ondanks een goede eerste helft, kwamen we er toch lange tijd niet doorheen", vervolgt de aanvoerder van de Engelse kampioen.

"Het besef is er nog niet helemaal denk ik. Ik weet ook niet wat er allemaal is gebeurd, het was zo'n chaos. Ik ben enorm gelukkig voor alle jongens. We hebben dit seizoen alles gegeven. We zijn kampioen, maar we zijn niet alleen gekomen om veel geld te verdienen, zoals je overal hoort. We hebben hier ons leven lang van gedroomd. Ook toen we niets hadden, geen geld. De landstitel doet ons enorm veel. Kijk naar de fans, ongelooflijk."

De Belg speelde dit seizoen dertig wedstrijden voor de club uit Manchester en wist daarin drie maal te scoren. Eerder deze week werd hij door hoofdsponsor Barclays gekozen tot Speler van het Jaar.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!