| Vergeten? | Registreer

Titelstrijd vrijwel beslist, Auxerre degradeert

13 mei 2012 23:17 | Bron: Voetbalinfo | Auteur: Christian van Vilsteren
 

De 37ste speelronde van de Ligue 1 heeft een sensationele ontknoping gekregen. Koploper Montpellier wist in de vierde minuut van de blessuretijd te winnen van Lille, waardoor de ploeg de titel voor het grijpen heeft. Verdriet was er ook, want Auxerre verdwijnt voor het eerst sinds 1981 weer uit de Ligue 1.

Montpellier - Lille 1-0
Het belangrijkste duel in de 37ste speelronde vond plaats in Montpellier. De koploper nam het op tegen nummer drie Lille, die bij winst nog een theoretische kans zou hebben op de titel. Die kans kwam er echter niet, want Montpellier wist in extremis alsnog de overwinning te pakken. In de laatste minuut van de blessuretijd wist invaller Karim Ait Fana de ploeg op een 1-0 voorsprong te schieten. Daardoor heeft Montpellier alsnog een voorsprong van drie punten op nummer twee Paris Saint-Germain.

Paris Saint-Germain - Stade Rennes 3-0
Paris Saint-Germain kende in eigen huis weinig moeite met Stade Rennes. Hoewel het halverwege de wedstrijd nog 0-0 stond, gaf de ploeg na rust even gas, wat direct zijn resultaat had. Via drie doelpunten van de Braziliaan Nene binnen negentien minuten nam de ploeg een comfortabele 3-0 voorsprong, die het tot het einde wist vast te houden.

Olympique Marseille - Auxerre 3-0
Voor Auxerre viel zondagavond het doek in de Ligue 1. In Marseille verloor de ploeg kansloos met 3-0 en vanwege de resultaten van de concurrenten is lijfsbehoud met nog één speelronde te gaan niet meer mogelijk. Rod Fanni, César Azpilicueta en André-Pierre Gignac bezegelden met hun treffers het lot van Auxerre.

Overige uitslagen
Ajaccio - Lyon 1-1
Bordeaux - Lorient 1-0
Brest - Valenciennes 1-0
Caen - Sochaux 1-3
Dijon - Toulouse 1-1
Nancy - Saint-Etienne 3-2
Nice - Evian TG 1-1

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!