| Vergeten? | Registreer

Koeman baalt, maar begrijpt beslissing Kuyt

15 mei 2012 8:57 | Bron: RTV Rijnmond
 

Dirk Kuyt liet maandag weten geen trek te hebben in een terugkeer bij Feyenoord. De aanvaller vind het nog te vroeg voor een terugkeer naar de Eredivisie en blijft hoop houden op een club in de Europese top. Trainer Ronald Koeman baalt van het besluit, maar laat weten het besluit wel te begrijpen.

"Ik heb respect voor zijn keuze, maar ik vind het wel jammer", vertelt Koeman tegen RTV Rijnmond. "Ik had wel rekening met dit besluit gehouden, het is begrijpelijk. Ik denk dat hij nog één à twee jaar in het buitenland wil spelen. Misschien vindt hij de stap terug naar Feyenoord te groot", zegt Koeman.

Kuyt gold bij Feyenoord als ideale opvolger van John Guidetti, die vrijwel zeker terug zal keren bij Manchester City. Koeman weet dat Feyenoord de aanvaller zal missen. "Op het veld zeker", zegt de trainer. "Want ik denk dat ook hij 20 tot 25 goals maakt. Plus het feit dat het een jongen met ervaring is. Bovendien een Feyenoorder die een link heeft met het publiek."

Of Kuyt in de toekomst ooit nog terug zal keren bij Feyenoord weet Koeman nog niet. "Ik weet niet of hij over twee jaar nog van waarde kan zijn. Dat is moeilijk. Dit was voor ons een zeer goed moment geweest. Helaas ziet Dirk dat niet zo. Zijn spel kost natuurlijk een hoop kracht. Je kan op je 31e nog heel fit zijn, maar twee jaar later kan het stukken minder zijn. Dat zou je op dat moment moeten bekijken."

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!