| Vergeten? | Registreer

Jong Macedonië trakteert Jong Oranje op nederlaag

22 mei 2012 22:15 | Bron: De Telegraaf | Auteur: Stephan van der Vrande
 

Het elftal van Jong Oranje heeft tegen leeftijdsgenoten uit Macedonië een verrassende nederlaag geïncasseerd. Cor Pot zag dat het met zijn ploeg in de slotminuten fout ging. De Macedoniërs scoorden een minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd het enige doelpunt van de wedstrijd.

Aanvallend waren de elf van Pot niet bij machte om door de muur uit het Oostblok heen te breken. De Macedoniërs bleken uitstekend in staat om de eigen zestien te verdedigen. Veel verder kwam de ploeg niet, tot in de slotminuut. De nederlaag blijft zonder vervelende gevolgen want het betrof een oefenland. Niettemin ging een mooie reeks tegen Macedonië verloren: voorheen troffen de ploegen elkaar vier keer. Alle confrontaties werden door Jong Oranje, zonder daarbij tegendoelpunten te krijgen, gewonnen.

Cor Pot had Georginio Wijnaldum voor het eerst opgesteld sinds Wijnaldum afviel voor de EK-selectie van Bert van Marwijk. De PSV'er kreeg een halve kans maar benutte de gelegenheid niet. Verder liet Pot Rajiv van la Parra van SC Heerenveen voor het eerst binnen de lijnen komen. Vrijdag oefent de ploeg nog tegen Oekraïne, 1 juni gaat het wel om de knikkers. Dan gaat de ploeg op bezoek in Luxemburg voor het duel om de EK-kwalificatie voor 2013.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (1)

Reacties
Robert Rang: Legende| 22-05-2012 22:52 | Reageer

Haha beetje schandalig dit :PVolg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!