| Vergeten? | Registreer

Altidore: 'Bij AZ voel ik me helemaal thuis'

24 mei 2012 19:35 | Bron: Goal
 

Dit seizoen speelde Jozy Altidore zijn eerste seizoen voor AZ. De aanvaller kwam over van Villareal, waar hij weinig zicht had op speelminuten. Dit seizoen speelde hij 34 wedstrijden namens AZ en wist hierin vijftien keer de netten te raken.

De aanvaller laat weten dat hij het naar zijn zin heeft bij de Alkmaarders. "Nog nooit zat ik in zo'n comfortabele positie als bij AZ dit seizoen", zegt de spits op de website van de FIFA. "Bij Villarreal had ik spelers als Nilmar en Giuseppe Rossi voor me, waardoor ik niet zoveel speelde als hier. Ik kreeg eigenlijk nooit de kans om me te bewijzen. Hier heb ik de ruimte wel en dat heeft veel veranderd."

"De offensieve filosofie van het team helpt aanvallers bovendien om te scoren", zo vervolgde de Amerikaan met veel plezier zijn verhaal. "Ik ben omgeven door zeer goede spelers, waardoor ik ondersteuning krijg. Het is makkelijker om vertrouwen op te doen dankzij deze voorwaarden. Bij AZ voel ik me thuis." Tot zijn grote vreugde bleef hij in beeld voor de nationale selectie. "Het is een enorm privilege om het shirt van de nationale ploeg te dragen. We geven alles, wie onze tegenstander ook is."

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!