| Vergeten? | Registreer

Cruijff: 'Cyclus beëindigen met bekerwinst'

24 mei 2012 22:44 | Bron: El Periodico | Auteur: Filly Abaiy
 

Komende vrijdag zit Pep Guardiola voor het laatst op de bank namens FC Barcelona. De succescoach kondigde onlangs zijn vertrek aan bij Barça en zal tijdens de Spaanse bekerfinale tegen Athletic Bilbao proberen zijn afscheid te bekronen met een prijs.

Aan alles moois komt een einde, zo ook aan de succesvolle periode van Guardiola bij de Catalanen. Met dertien prijzen in een aantal jaren schroefde Pep de prijzenkast van Barcelona hevig op. Maar dit seizoen mocht aartsrivaal Real Madrid de landstitel omhoog tillen, en in de Champions League werd de Catalaanse grootmacht in de halve finale uit het Miljoenenbal gekegeld. Volgens Johan Cruijff, voormalig voetballer, is het vertrek van clubpresident Joan Laporta de reden hiervoor.

"Hij maakte perfectie beslissingen en hij werd gesteund door het clubbestuur. Maar na de verkiezingen (Sandro Rosell volgde in 2010 Laporta op, red.) veranderde dat", verklaart Cruijff tegen El Periodico. De oud-vedette van Barcelona vind dat de succesvolle periode van Barça met het vertrek van Guardiola ten einde is gebracht.
"Dit is het einde van een cyclus. Het zou mooi zijn als dat gebeurt met het winnen van de Copa del Rey."

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!